Рома потрепери, но взе своето срещу Пескара


Рома потрепери, но взе своето срещу Пескара
Снимка: Getty Images/Guliver

949 0

Отборът на Рома постигна трудна победа с 3:2 като домакин на новака Пескара. Въпреки очакванията за лесна победа на „вълците”, гостите оказаха сериозна съпротива и бяха много близо до това да спечелят точка на Олимпико.

Иначе срещата започна повече от отлично за домакините, които до десетата минута вече водеха с 2:0. И двете попадения бяха дело на намиращия се изключителна форма босненски нападател Един Джеко.

Въпреки страхотното начало постепенно „джалоросите” намалиха сериозно оборотите, което позволи на съперника да погледне по-смело към вратата на Войчех Шчесни. В 60-ата минута „делфините” вкараха за 2:1, а попадението бе дело на Ледиан Мемушай.

Десет минути по-късно Диего Пероти върна аванса от два гола за Рома, след като се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение именно срещу него.

В 74-ата минута гостите отново пробиха рехавата защита на столичния тим, след като Джанлука Капрали бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и с точен удар вкара за 3:2, с което върна интригата в мача. Все пак до изненада не се стигна и Рома взе ценни три точки в борбата за челните места в класирането.

След успеха римляните събраха актив от 29 точки, на 4 от лидера Ювентус. Пескара остава в опасната зона – на 18-о място със 7 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички