Дженоа размаза Юве и изненадващо завърза битката за титлата


Дженоа размаза Юве и изненадващо завърза битката за титлата
Снимка: Guliver/Getty Images

1961 0

Дженоа изненада дори себе си с изключително силно първо полувреме срещу Ювентус, което в крайна сметка доведе до бляскава победа с 3:1 над хегемона в Серия А през последните 5 години.

"Грифоните" разпиляха "Старата госпожа", която излезе с 3-5-2 на терена, но в необичаен вид в задни позиции с Щефан Лихтщайнер като част от триото в ариергарда.

Още в 3-ата минута Симеоне изведе Дженоа напред в невероятно разбъркване в наказателното поле, при което Джанлуиджи Буфон направи страхотно тройно спасяване, но при четвъртия пореден удар нямаше как да се намеси.

В 13-ата минута пък Симеоне се разписа отново, след като Дарко Лазович направи за смях Алекс Сандро по дясното крило и асистира с центриране, засечено с глава от сина на Диего Симеоне.

Третото попадение също бе плод на хаоса, като Сандро опита да изчисти от голлинията, но сам прати кълбото в мрежата след мощно воле на Ригони в 29-ата минута - така за по-малко от половин час "грифоните" пратиха съперника в нокдаун.

За капак Леонардо Бонучи се контузи малко преди почивката, а през второто полувреме Макс Алегри рискува всичко с пускането на Гонсало Игуаин на мястото на Лихтщайнер. Миралем Пянич намали на 3:1 с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар четвърт час преди края, но Юве бе способен единствено на това.

Така след вчерашната победа на Милан преднината на лидера е намалена - "Старата госпожа" има 33 точки след 11 победи и 3 загуби, като "росонерите" са с 29, а Лацио и Аталанта с по 28. Дженоа е девета с 19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички