Рома абдикира от титлата след равен във Флоренция


Рома абдикира от титлата след равен във Флоренция

1352 0

Фиорентина почти скърши надеждите за титла на Рома, след като "виолетовите" изпуснаха да победят у дома и стигнаха само до 1:1 срещу вицешампиона в Серия А.

Марио Гомес с третия си гол в рамките на 3 дни откри в 19' по малко случаен начин. В 49' обаче Рома стигна до равенството след красива акция и гол на Ляич.

Така в 154-ото дерби между двата тима в Серия А те не успяха да се победят, а любопитен факт е, че те имат отбелязани по равен брой голове - 154.

Това беше трето поредно равенство на Рома, като разликата с Ювентус вече е 7 точки, след като по-рано днес "старата госпожа" би Киево с 2:0.

Фиорентина пък остава в играта за 3-ото място, като в момента се намира на 6-о място с 31 точки - на 3 от Лацио.

Домакините започнаха много амбицирано срещата, като в първите 20 минути буквално разбиха своя съперник.

Де Санктис имаше много работа, като изби удари на Куадрадо и Гомес, а освен това Даниеле Де Роси изби удар на Родригес от голлинията.

Логичното се случи в 19', като Гомес най-накрая се отпуши в Серия А. Давид Писаро пробва удар от дистанция, който рикошира в немския нападател и влезе във вратата.

Постепенно и "вълците" показаха на какво са способни, след като удар на Наинголан с глава беше едва-едва избит от Татарусану. Последва нов удар с глава, но неточен на Де Роси.

В края на полувремето Строотман излезе принудително от игра, а Ляич беше спрян от Татарусану с последния удар за първото полувреме.

Веднага след почивката резултатът беше изравнен. Де Роси пусна отличен дълъг пас за Итурбе, който овладя на гърди и нахлу в наказателното поле. Затворен от двама защитници той пусна за Ляич, който успя да се разпише.

След гола той не празнува, показвайки уважение към бившите си съотборници и феновете на Фиорентина.

Последва ново страхотно спасяване на Татарусану, който не позволи на Итурбе да го преодолее от чиста позиция в 57'.

До края на срещата Рома атакуваше масирано, но нямаше късмет пред гола след нови две добри спасявания на вратаря на вратаря на домакините.

Фиорентина обаче изпусна победата в последните минути, след като в 87' Томович направи фамозен пробив, премина през двама и стреля силно, но Де Санктис спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички