Брилянтен Погба измъкна Ювентус от заплетена ситуация


Брилянтен Погба измъкна Ювентус от заплетена ситуация

1399 0

Младата надежда на Ювентус Пол Погба продължава да качва цената си, след като днес вдъхнови Ювентус за победа с 2:0 над Киево в мач от 20-ия кръг на Серия А.

Първото полувреме мина без голове, като гостите от Верона действаха изключително добре в защита, а Тевес и компания бяха изключително неточни в завършващата фаза.

Все пак в 60' Киево капитулира благодарение на поредния шедьовър на Погба. Той получи от Тевес пред наказателното поле, промъкна се между двамата и с мощен удар с левия крак направи вратаря безпомощен - 1:0.

Това успокои домакините, които започнаха да задържат топката по-често, а Киево в опит да върне попадението допусна няколко грешки в защита.

Така в 73' беше фиксиран крайният резултат. Топката беше центрирана в наказателното поле, където Погба овладя по чудесен начин и стреля от воле. Вратарят успя да спаси, но Лихтщайнер стигна пръв до топката и успя да я довкара - 2:0.

Така Ювентус дръпна с 8 точки пред Рома, като възпитаниците на Масимилиано Алегри имат 49 пункта в своя актив. "Вълците" пък имат тежко гостуване срещу Фиорентина.

Киево е в зоната на изпадащите, като има 18 точки в своя актив, намирайки се на 18-о място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички