Решено е: Разрушават емблематичния "Сан Сиро"


Решено е: Разрушават емблематичния "Сан Сиро"
Снимка: Gulliver/GettyImages

2456 0

Домът на италианските грандове Милан и Интер - "Сан Сиро", и един от най-знаменитите стадиони в Европа, ще бъде разрушен. Спортното съоръжение с капацитет от 80,018 седящи места ще бъде заменен от ново игрище, което ще бъде построено до него. И Милан, и Интер ще продължат да играят на „Сан Сиро“, докато новият стадион не бъде завършен.

Президентът на „росонерите“ Паоло Скарони и изпълнителният директор на „нерадзурите“ Алесандро Антонело потвърдиха новината в понеделник. Милан играе своите домакински мачове на „Сан Сиро“ от отварянето на съоръжението през 1926, докато Интер се премести на стадиона 19 години по-късно.

Впоследствие съоръжението прие и мачове на националния отбор на Италия. Говорейки по-рано през месеца, кметът на Милано Бепе Сала заяви: „Построяването на нов стадион е много скъпо начинание, но не искам да влияя на това по никакъв начин. Очаквам предложенията на Милан и Интер. Надявам се, те да пристигнат преди празниците. По мое мнение, „Сан Сиро“ е едно великолепно спортно съоръжение“.

А кой е новият треньор на Милан след напускането на Дженаро Гатузо - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички