Реал Мадрид праща Йович под наем в Серия А


Реал Мадрид праща Йович под наем в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3059 0

Престоят на Лука Йович в тима на Реал Мадрид не започна по най-добрия възможен начин. Нападателят не успява да пробие в стартовия състав на „Кралския клуб“, след като Карим Бензема е почти несменяем на върха на атаката, а наскоро получи критики и от селекционера на сръбския национален отбор.

22-годишният футболист определено има потенциала да се превърне в един от топ реализаторите в световния футбол. Той отбеляза 20 гола с екипа на Айнтрахт Франкфурт през изминалия сезон, което накара Зинедин Зидан и „Лос Бланкос“ да платят 60 милиона, за да го докарат в Мадрид. Очаква се „Кралския клуб“ да задържи Йович за поне още един сезон, но това не спира други европейски клубове да проявяват интерес към него. Според ‘A Bola’ Милан има желание да вземе Йович под наем за две години с опцията да го откупи след това. „Росонерите“ наскоро привлякоха левия бек Тео Ернандес именно от Реал Мадрид, а той се превърна в един от основните играчи на тима през този сезон.

В Милано се надяват и с евентуален трансфер на „Сан Сиро“ Йович да поднови партньорството си с бившия си съотборник в Айнтрахт Франкфурт Анте Ребич. Не е ясно обаче дали Реал Мадрид ще пуснат сърбина да премине в друг тим, тъй като единствената друга алтернатива на Бензема на върха на атаката е Мариано Диас, който вероятно ще бъде продаден през лятото. А ето кой друг тим в Италия може да е потенциална дестинация за Лука Йович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички