Разгром прати Милан в Лига Европа, Имобиле изведе Лацио към нов успех в Серия А


Разгром прати Милан в Лига Европа, Имобиле изведе Лацио към нов успех в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2003 0

Италианският гранд Милан победи Сампдория с 1:4 като гост в мач от 37-мия кръг на Серия А. По този начин "росонерите" си осигуриха място в Лига Европа през следващия сезон, след като мач преди края на сезона "дръпнаха" с четири точки на преследвача си Наполи.

Златан Ибрахимович откри резултата още в четвъртата минута с глава след асистенция на Анте Ребич. В началото на второто полувреме шведът на свой ред асистира за Хакан Чалханоглу, който удвои преднината на отбора си с удар от близка дистанция. Четири минути по-късно Чалханоглу върна жеста на Ибра, като му подаде за втория гол на снажния нападател във вратата на Сампдория.

В 78-ата минута Марони от състава на домакините пропусна дузпа, но Сампдория все пак върна един гол в 87-ата минута чрез Аскилдсен. В продължението на мача Рафаел Леао оформи крайното 1:4 с безпощаден удар. Така Милан увеличи актива си на 63 - на точка зад петия Рома, който е с мач по-малко. Сампдория е 15-ти с 41 точки.

В друг мач от кръга, стартирал по същото време, Лацио надигра Бреша с 2:0 като домакин. Хоакин Кореа откри за "римските орли" в 17-ата минута след асистенция на Чиро Имобиле, а в края на мача голмайсторът на Лацио също се разписа, като този път асистенцията дойде от Кореа. 

С победата Лацио вече разполага със 78 пункта, изравнявайки третия Аталанта, който е с по-добра голова разлика. Имобиле пък вече има 35 гола - с четири повече от Роналдо, който тази вечер ще опита да настигне конкурента си. Бреша е 19-ти с 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички