Интер подчини Наполи и остави развръзката в Серия А за последния кръг


Интер подчини Наполи и остави развръзката в Серия А за последния кръг
Снимка: Getty Images/Guliver

3349 0

Отборът на Интер победи Наполи с 2:0 като домакин в дербито от 37-ми кръг на Серия А. Данило Д'Амброзио и Лаутаро Мартинес отбелязаха по един гол в двете полувремена на "Джузепе Меаца" за успеха на своя отбор, който ги върна на второто място в подреждането.

По-рано днес Аталанта спечели гостуването си на Парма, което означава, че битката за второто място ще бъде решена в последния кръг, когато бергамаските посрещат у дома хората на Антонио Конте. Наполи пък пропусна възможността да задмине Милан, който при победа над Сампдория в сряда вечерта ще си осигури шестото място в крайното класиране.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11-ата минута Интер откри резултата. Бираги овладя отбита топка на далечната греда и видя непокрития в наказателното поле Данило Д'Амброзио. Последва подаване към италианския защитник, който с прецизен удар по земя намери опразнения ъгъл на вратата на Мерет - 1:0!

Девет минути по-късно Наполи пропиля отлична възможност за изравняване на резултата. Лоренцо Инсиние стреля от границата на пеналтерията, но ударът му профуча на сантиметри от гредата. В 31-вата минута пък Матео Политано се озова на голова позиция в наказателното поле, но ударът му бе брилянтно спасен от Ханданович.

В 36-ата минута Инсиние пропиля нова отлична възможност за гол. Подаване към наказателното поле на Ханданович изненадващо достигна до нападателя, който успя да овладее и да стреля, но ударът му премина встрани от десния стълб. В края на полувремето Брозович стреля опасно към вратата на Наполи, но Мерет спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута съставът на Наполи имаше претенции за дузпа за игра с ръка на противников футболист в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи. В 64-ата минута Елиф Елмас стреля опасно към вратата на Интер, но ударът му премина встрани от целта.

В 75-ата минута Интер стигна до второ попадение в срещата. Влезлият като резерва Лаутаро Мартинес си проправи път през футболистите на Наполи, за да си осигури позиция за стрелба от сериозна дистанция. Последва тежък удар, който намери долния ляв ъгъл на вратата, оставяйки стража Мерет безпомощен - 2:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Два мача преди края на сезона Интер е на втора позиция в Италия, но само с точка аванс пред преследвачите си Аталанта и Лацио. Техният съперник - Наполи, пък продължава битката си за място в евротурнирите, като е на само точка зад шестия Милан.

За днешния двубой "нерадзурите" няма да могат да разчитат на контузените Стефано Сенси, Матиас Весино, Стефан де Фрай е под въпрос, а Роберто Галярдини изтърпява наказание. Гостите пък са без контузените Дрис Мертенс и Костас Манолас.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Де Фрай, Бастони, Кандрева, Брозович, Барела, Бираги, Валеро, Лукаку, Санчес

Наполи: Мерет, Хисаж, Максимович, Кулибали, Руи, Елмас, Деме, Желински, Политано, Милик, Инсиние

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички