Каляри подчини шампиона Ювентус в Серия А


Каляри подчини шампиона Ювентус в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3556 0

Шампионът на Италия Ювентус загуби от Каляри с 2:0 като гост в мач от 37-мия кръг на Серия А. "Бианконерите" така и не намериха отговор на попаденията на Федерико Матиело и Джовани Симеоне през първата част и регистрираха шестата си загуба за сезона.

Кристиано Роналдо изигра цял мач за "старата госпожа", но не успя да се разпише и вече изостава на четири гола от лидера при голмайсторите Чиро Имобиле, който по-рано днес изведе Лацио към нов успех в шампионата. Ювентус е с 83 пункта, като в последния кръг приема Рома у дома. Каляри пък е 13-ти с 45 пункта и в следващия мач ще гостува на Милан.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В седмата минута опасен удар на Гонзало Игуаин бе отразен от добре позициониралия се Алесио Краньо. Минута по-късно Каляри стигна до гол. След продължителна атака и серия от подавания Федерико Матиело се оказа най-съобразителен в пеналтерията на Юве, за да открие резултата - 1:0!

В 13-ата минута отново Матиело бе близо до гол за домакините, но ударът му беше отразен от Джанлуиджи Буфон. Три минути по-късно Роналдо успя да вкара топката в мрежата на Каляри, но попадението му бе отменено поради засада на португалеца.

След половин час игра Леонардо Бонучи засече рикоширала топка от воле, но ударът му прелетя на сантиметри от гредата. В 38-мата минута опасен удар на Игуаин премина много близо до целта. В края на частта Родриго Бентанкур стреля опасно към вратата на Каляри, но Краньо спаси.

В продължението на първото полувреме Каляри удвои преднината си. След бърза контраатака Галиано подаде към Джовани Симеоне, който овладя на границата на наказателното поле. Футболистът на домакините първоначално се подвоуми дали да стреля, но след това нанесе безпощаден удар в близкия ъгъл, който не остави шансове на Буфон - 2:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха втората част с две промени - Ликоянис и Палоши замениха Галиано и Рог. Първите смени за Юве пък дойдоха след час игра, когато Матуиди и Дзанимакия влязоха на местата на Мураторе и Пянич. Междувременно нито един от двата отбора не успя да създаде нищо опасно пред противниковата врата.

В следващите минути Ювентус не направи нищо, с което да затрудни своя съперник. Атаките на "бианконерите" бяха без острота и не доведоха до голови ситуации. Пеетерс влезе на мястото на Бентанкур в 76-ата минута, а четири минути по-късно Роналдо бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Краньо.

Късно в добавеното продължение на мача влезлият като резерва Лука Дзанимакия стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът му бе отразен от стража на Каляри. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В предишния кръг Ювентус спечели своята девета поредна титла в италианската Серия А. "Бианконерите" вече играят единствено за честта си, докато техният домакин Каляри все още има шансове да се изкачи по-високо от настоящото 14-то място.

Мениджърът Маурицио Сари няма да може да разчита на контузените Кедира, Де Шилио, Коста, Данило и Дибала, а Рабио е наказан. Очаква се в игра да се появят част от юношите на отбора. Каляри пък е без контузените Паволети, Чигарини, Пелегрини и Наинголан, а Нандез изтърпява наказание.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Каляри: Краньо, Чепители, Клаван, Валукевич, Матиело, Рог, Йонита, Фараго, Гаглиано, Педро, Симеоне

Ювентус: Буфон, Алекс Сандро, Ругани, Бонучи, Куадрадо, Бентанкур, Мураторе, Рамзи, Бернардески, Роналдо, Игуаин

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички