"Разделяме се с ненужното": Собственикът на Интер продава клуба


"Разделяме се с ненужното": Собственикът на Интер продава клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

1237 0

Италианският гранд Интер съвсем скоро може да има нов собственик. Това се потвърди, след като днес официално бе обявено, че компанията Suning, която държи мажоритарния пакет акции на клуба, ще се откаже от голяма част от бизнеса си. Собственикът на компанията Жан Циндон направи обръщение, в което заяви, че заради финансовата криза, предизвикана от коронавируса, се готви раздял с "ненужни проекти". Един от тези проекти е Интер.

“Длъжни сме да се фокусираме към основното ни “бойно поле”, като без колебание инициираме процес на раздяла с ненужното”, заяви Циндон, който е баща на президента на Интер Стивън Жанг.

Предполага се, че новият собственик на Интер ще е британската компания BC Partners, която е готова да откупи контролния пакет акции на Интер. Китайските собственици и BC Partners преговарят от известно време, като според информации, тиражирани в медиите, британците са искали да закупят клуба за 750 млн. евро, но офертата е била отхвърлена. От Suning се надяват на сума от порядъка на 950 милиона.

Междувременно 23-годишен наследник на френски милиардер си закупи клуб от Англия (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички