23-годишен наследник на френски милиардер закупи Съндърланд


23-годишен наследник на френски милиардер закупи Съндърланд
Снимка: Getty Images/Guliver

1023 0

Английската футболна лига (ЕФЛ) одобри закупуването на Съндърланд от Кирил Луис-Драйфус, който става президент на клуба с незабавен ефект. 23-годишният наследник на милиардер закупи мажоритарния дял акции в клуба от Първа лига, като Стюарт Доналд, Хуан Сартори и Чарли Метвен придобиха миноритарен пакет дялове. Луис-Драйфус присъства на трибуните по време на поражението на „черните котки“ от Шрусбъри с 1:2 миналата седмица – първата му публична изява след новината на Бъдни вечер, че е постигнал споразумение да стане новият собственик на „Стейдиъм ъф Лайт“.

„Щастлив съм да приветствам Кирил Луис-Драйфус в клуба като наш нов президент и мажоритарен собственик. Отдадеността и интегритета на Кирил ни убедиха да приемем предложението му. Визията и желанието му да върне успехите в Съндърланд и вярваме, че по този начин клубът има най-добър шанс за дългосрочни трофеи и устойчивост. Когато влязохме в преговори с Елис Шорт преди три години, Съндърланд имаше почти 200 млн. паунда дългове, губеше по 35 млн. паунда на година, и беше изпаднал в Първа лига. Въпреки че похарчихме най-големите трансферни суми и заплати за играчи в историята на Първа лига, прогрес на терена нямаше. Това беше огромно разочарование за нас и можем само да се извиним за това, че не изпълнихме целите си“, каза Доналд.

„Бих искал да благодаря на Стюарт, Борда на директорите и ЕФЛ за тяхната подкрепа в този процес. Горд съм да стана собственик на тази институция, но и осъзнавам отлично отговорността, която имам. Днес се отбелязва началото на тази нова вълнуваща страница в историята на Съндърланд и въпреки настоящите предизвикателства предвид пандемията, аз съм уверен, че заедно ще се справим и ще поставим солидни основи, за да донесем устойчиви и дългосрочни успехи на клуба“, сподели Луис-Драйфус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички