Лукаку развинти Лацио и Интер е новият лидер в Серия А


Лукаку развинти Лацио и Интер е новият лидер в Серия А
Снимка: Guliver/GettyImages

1416 0

Интер е новият едноличен лидер в италианската Серия А, след като в едно от дербитата на кръга на Апенините "нерадзурите" се разправиха с Лацио, печелейки с 3:1 на "Джузепе Меаца". 

Големият герой за селекцията на Антонио Конте безпорно беше Ромелу Лукаку, който се разписа на два пъти и даде асистенция, с което изравни Кристиано Роналдо на върха в класирането при голмайсторите - по 16 за двете звезди. Белгиецът също така отбеляза своя гол №300 в кариерата в неделната вечер на "Меаца". 

Шоуто на нападателя започна в 20', когато Уесли Хут фаулира Мартинес в наказателното поле и съдията отсъди дузпа въпреки протестите на играчите на Лацио. Лукаку беше точен и даде аванс на своите. Малко преди последния съдийски сигнал на първата част той се разписа за втори път и даде категоричен аванс на своите. 

В началото на втората част гостите показаха живец и дори стигнаха до гол. При изпълнение на пряк свободен удар Милинкович-Савич стреля, топката рикошира в тялото на Ескаланте и влетя в мрежата на вратата на Ханданович. Но, докато Лацио натискаше в търсене на втори гол, Интер успя да си върне водачеството. 

В 64' Лукаку получи топката в собствената си половина и с мощен пробив мина покрай Пароло, нахлу в наказателното поле и чукна топката между вратаря и защитниците на Лацио, насочвайки я за Лаутаро Мартинес. На празна врата аржентинецът не сбърка и се разписа за крайното 3:1. 

Благодарение на успеха си, Интер пръв мина границата от 50 точки през този сезон в Италия и с актив от 50 води с 1 на Милан седмица преди дербито на малката Мадона с градския си съперник. "Росонерите" са с 49 пункта, докато топ 4 се "затваря" от Рома с 43 точки и Ювентус с 42 точки, но и мач по-малко. 

В момента Интер е лидер в Италия през втората половина от сезона за пръв път от 2010 година насам. При победа над Милан "нерадзурите" ще оглавят таблицата със сериозен аванс спрямо преследвачите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички