Президентът на Милан: Шампионска лига ни е по-важна от Серия А


Президентът на Милан: Шампионска лига ни е по-важна от Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

1086 0

Президентът на Милан Паоло Скарони сподели за италианското издание "Corriere della Sera", че за него Шампионска лига е по-важен турнир от представянето на отбора в Серия А. "Росонерите“ са рекордьори на Италия в най-престижната европейска клубна надпреварата, като са спечелили трофея в 7 случая и Скарони е на мнение, че Милан трябва да носочи вниманието си към постигането на успехи именно там.

"Има две планини за изкачване: първата е да създадеш достатъчно добър отбор, който да печели трофеи, а втората е Милан отново да стъпи на крака и да побеждава във всеки мач. Двете неща вървят ръка за ръка, мисля, че от чисто спортна гледна точка с идването на Леонардо и Малдини в екипа ние направихме важни крачки към подобрение на тима, тяхната компетентност донесе повече самочувствие на клуба и увеличи продажбата на билети за мачовете. Всичко се решава на терена. Имаме млад и боеспособен състав, надяваме се в скоро бъдеще да ни донесе положителни резултати. Важно е и да се създаде силен клуб от финансова гледна точка и да се увеличат приходите от спонсорства, телевизионни излъчвания и участие в евротурнирите.

Тази година Милан не си постави за цел Шампионска лига, но аз бих искал това да е задача номер 1 и да виждам клуба там, където му е мястото. За мен Скудетото загуби много от своята значимост и фокусът на отбора трябва да се измести към най-престижния европейски клубен турнир", коментира той.

Скарони добави в края, че китайските собственици на Милан ще продължат да управляват клуба в следващите 3-5 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички