Милан излъга Рома в края, ВАР развали празника на Игуаин и Н'Зонзи (ВИДЕО)


Милан излъга Рома в края, ВАР развали празника на Игуаин и Н'Зонзи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6125 0

Дербито от третия кръг на Серия А между Милан и Рома представи вълнуващ футбол, като "домакините" спечелиха дълбоко в добавеното време. На "Сан Сиро" паднаха общо пет гола, като два бяха отменени след намесата на ситемата ВАР.

Играчите на Дженаро Гатузо записват първа победа, като в първия си мач допсунаха обрат от Наполи и загубиха с 3:2. За "вълците" това е първа загуба, като играчите на Еузебио ди Франческо имат в актива си точки след една победа и равенство в първите два мача.

Пет минути преди почивката Франк Кеси намери очертанията след страхотен пас на Рикардо Родригес. В 50' обаче Федерико Фацио изравни. Централния защитник се възползва от недобре изчистена топка и с удар по земя изравни.

Последва и първото попадение на Гонсало Игуаин, което обаче бе отменено, след като системата ВАР показа, че голаджията е бил в положение на засада. В 78' и Стивън Н'Зонзи можеше да вкара първия си гол за Рома, но отново след намеса на ВАР се видя, че французинът е играл с ръка и неговото попадение също бе отменено.

Дълбоко в добавеното време Игуаин пусна добър пас към Котроне, който от близко и фронтално срещу вратата, нямаше как да сгреши.

Първата добра възможност в мача дойде след 16' игра. Давиде Калабриа получи добра топка от дясно в наказателното поле, която намери от воле. Ударът обаче бе неточен, като премина високо над вратата.

В 35' гостите отговориха чрез Патрик Шик, който насочи добре топката с глава след центриране от фланга. Джанлуиджи Донарума обаче показа страхотен рефлекс и изби топката.

5' преди почивката Рикардо Родригес центрира отлично към Франк Кеси, който от близко откри резултата.

В 50' Един Джеко можеше да изравни резултата. Босненецът нанесе тежък удар, но кълбото премина в страни от целта. В 59' се стигна до нова опасност пред Донарума. При центриране от корнер той изби далеч от вратата, но последва ново центриране и след разбъркване Федерико Фацио отправи удар, който бе недостижим за италианския страж - 1:1.

Две минути по-късно Милан отново вкара попадение. Гонсало Игуаин бе изведен в половината на гостите и пробяга почти половината терен, за да отбележи във вратата на "вълците". Последва обаче намесата на системата ВАР, като реферът Марко Гуида отмени попадението заради засада на аржентинския нападател.

12' преди края на срещата и Стивън Н'Зонзи вкара дебютния си гол с екипа на Рома. Бившият играч на Севиля се разписа след голям карамбол. Последва обаче нова намеса на системата ВАР, при която се видя, че французинът игра с ръка и попадението правилно бе отменено.

В 95' на срещата Игуаин пусна пас през средата на наказателното поле за Патрик Крутоне, който младият нападател превърна в победно попадение.

Преди мача

Отборите на Милан и Рома ще "преплетат шпаги" днес на "Сан Сиро" в Милано в мач от третия кръг на Серия А. Към момента момчетата на Дженаро Гатузо са на 17-а позиция след един изигран мач, в който загубиха с 3:2 от Наполи след обрат на "Сан Пауло" в Неапол.

В същото време "вълците" са пети след победа в първия кръг срещу Торино като гост с минималното 0:1, а след това направиха и трудно равенство с Аталанта, когато наваксаха изоставане от 1:3, за да се доберат до крайното 3:3 на своя "Олимпико".

Състави:

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Мусачио, Калабриа, Бонавентура, Билия, Кеси, Чалханоглу, Игуаин, Сусо

Рома: Олсен, Фацио, Манолас, Маркано, Карсдорп, Де Роси, Н'Зонзи, Коларов, Пасторе, Джеко, Шик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички