Парма показа проекта за "Най-красивият стадион в Италия" (ВИДЕО)


Парма показа проекта за "Най-красивият стадион в Италия" (ВИДЕО)

1601 0

Първодивизионният италиански клуб Парма показа проекта си за нов стадион, чиято цел е да превърне настоящото съоръжение "Енио Тардини" в "Най-красивият стадион в Италия". 

"Жълно-сините" играят на "Енио Тардини" от 1923 година, но преди време 90% от клуба стана собственост на американска компания. Амбициите на новите собственици е да превърнат старата арена в модерен стадион, който да отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от най-високо ниво.

Проектът на архитекта Алесандро Зопини цели да преобрази облика на стадиона, използвайки мотиви от историята на клуба и архитектурата на самия град в Италия. Капацитетът на съоръжението след ремонта ще бъде 22 000 души. Ще бъдат изградени нов медицински център, зали за пресконференции и телевизионни камери, офис и маркетинг площи. Самите трибуни също ще бъдат преустроени. 

Американският бос на на Парма Кайл Краус сподели, че това ще бъде "най-красивият стадион в Италия" и че се надява изграждането му да стартира в рамките на следващата една година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички