Отсвириха Кристиано Роналдо за рекорда на Пеле


Отсвириха Кристиано Роналдо за рекорда на Пеле
Снимка: Getty Images/Guliver

12197 0

Рекордите, които Кристиано Роналдо чупи след всеки следващ мач, продължават да бъдат полемични из целия футболен свят. Този вторник португалската звезда вкара срещу Специя и така регистрира своя гол №767 в 1050-ия си мач (бел.ред: броят се единствено официалните мачове за представителните отбори, за които е играл Кристиано).

Говорейки пред Calciomercato, Жозе Жоао Алтафини обаче отказа да признае рекорда на Кристиано Роналдо и остана възмутен от международните новини, които обявиха, че рекорда на славния бразилец Пеле е бил победен. Алтафини каза, че Пеле има 1225 гола и Роналдо няма как да го достигне.

„Бих искал да зная кой го мисли тези класации. Това са нелепици. Кристиано Роналдо не е достигнал никого. Пеле има 1225 гола в официални мачове, а не в приятелски срещи или нещо подобно”, започна Алтафини.

„Тези рекорди сега се говорят само, за да може да се угоди на някого. Роналдо никога няма да постигне нивото на Пеле. Всъщност, Кристиано никога няма да достигне и Марадона, а и Меси. Тези тримата са най-добрите в историята на футбола”, завърши бившият бразилски футболист.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Ювентус продава Кристиано Роналдо 

Няма да повярвате къде може да заиграе CR7 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички