Отложиха груповите тренировки по футбол в Италия


Отложиха груповите тренировки по футбол в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1008 0

Рестартът на пълноценните групови занимания в италианския професионален футбол от понеделник беше отложен. Редица авторитетни медии в Италия, включително и Gazzetta dello Sport информират, че научно-техническата комисия на правителството не е ратифицирала правилата, които бяха обявени миналата седмица, но впоследствие бяха поставени под въпрос от клубовете в Серия А и Италианската футболна федерация (ФИГК)

В Италия се надяват Серия А да се поднови на 13 юни, но това забавяне с тренировките сериозно поставя по въпрос рестарта на футбола. Основната пречка по пътя към възобновяване на шампионата е свързана с настояване от стана на правителството, че ако играч даде положителна проба за коронавирус, целят състав трябва да бъде поставен под 14-дневна карантина. Клубовете спорят, че изолирането на въвлечения играч ще бъде достатъчно.

Клубовете са и против това всеки състав, включително треньорския и помощен персонал, да премине тренировъчен лагер в пълна изолация преди рестарта на сезона. Според тях това ще предизвика сериозни логистични проблеми. Техническият директор на Удинезе Пиерпаоло Марино сподели, че несигурността е направила датата 13 юни нереалистична и че има нужда от повече време на тренировки и подготовка.  До края на първенството остават 12 кръга, както и други единични мачове, които са отложени. Ювентус води в класирането с 1 точка пред Лацио. А кой е последният клуб от Серия А с регистрирани заболели вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички