Отговорът на Ювентус не закъсня, ще обжалва тежкото наказание


Отговорът на Ювентус не закъсня, ще обжалва тежкото наказание
Снимка: Getty Images

1800 0

Ювентус пусна официално изявление в отговор на решението на Федералния апелативен съд (ФАС) да му отнеме 15 точки. Това се случи заради финансово разследване, при което бяха установени нарушения, свързани с капиталовата печалба. От италианския клуб реагираха веднаха, като обявиха, че ще обжалват това решение.

"Днешното решение на ФАС е несправедливо отношение към Ювентус и директорите на клуба. Внимателно ще прочетем какви са мотивите на съда преди да внесем обжалване пред Спортния гаранционен съвет. Напомняме, че Ювентус и директорите на клуба са обвинени в нарушение на правило, което няма нищо общо със спорта. И това вече бе доказано. Вярваме, че това решение е явна несправедливост към клуба и милионите му фенове. Надяваме се, че тя ще бъде поправена на следващото съдебно ниво", се пише в изявлението.

Припомняме, че по-рано прокурорът на ФАС Джузепе Чине е поискал да се отнемат 9 точки от актива на "бианконерите"и да се наложат различни забрани на настоящи и бивши директори, включително Андреа Аниели, Фабио Паратичи и Маурицио Аривабене. 

В петък вечер (20.01) от съда взеха решение да се отнемат цели 15 точки на Юве, както и две години наказания за Аниели и Аривабене. Паратичи получи наказание от две години и половина, а Павел Недвед - осем месеца. Тези санкции се споделят от УЕФА и ФИФА, което излага на сериозен риск позицията на Паратичи в Тотнъм. В момента е изпълнителен директор на "шпорите".

Наказанието оставя Ювентус на 10-о място в таблицата на Серия А с 22 точки и без спортен директор, тъй като Федерико Керубини е наказан за 16 месеца. Междувременно от Юве си харесаха попълнение за ключова позиция в състава.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички