Бившият президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст


Бившият президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст
Снимка: Getty Images

2678 0

Известният италиански политик, предприемач и медиен магнат - Силвио Берлускони, е починал на 86-годишна възраст в днешния понеделник, 12 юни!

Бившият президент и собственик на футболните клубове Милан и Монца е издъхнал в болницата "Сан Рафаеле" в Милано, в която бе настанен в последните дни, тъй като страдаше от левкемия.

Датата 20-и февруари 1986 г. е ключова в историята на "росонерите" - тогава Берлускони поема управлението на гранда, спасява го от фалит и стартира безпрецедентна кампания за закупуване на футболисти - отборът е подсилен с Коломбо, Анчелоти, Донадони, Масаро, Гали, Бонети и Галдеризи, а на следващата година и с холандското трио Ван Бастен, Гулит и Рийкард.

Силвио Берлускони остава начело на Милан до 2017-а година, когато клубът е продаден на "Росонери Спорт Инвестмънт Лукс" с президент Ли Йонгхонг и така продължилата 31 години ера "Берлускони" на "Сан Сиро" приключва.

С него начело Милан печели 8 титли от Серия А, Купа на Италия, 7 Суперкупи на Италия, 5 пъти КЕШ и Шампионска лига, 2 Междуконтинентални купи, 5 Суперкупи на УЕФА и Световно клубно първенство - общо 29 официални трофея!

През 1994-та година Силвио Берлускони основава партията "Форца Италия" и печели политическите избори през месец март същата година. Той е най-дългогодишният министър-председател на Италия, като заема този пост съответно в периодите 1994 - 1995 г., 2001 - 2006 г. и от 2008 до ноември 2011 година.

*Повече за житейския път, политическата кариера на Берлускони и скандалите, свързани с неговото име, можете да прочетете при колегите от Actualno.com!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички