"Или си луд, или си гений" - думите към Берлускони, с които започва приказката на Милан


"Или си луд, или си гений" - думите към Берлускони, с които започва приказката на Милан
Снимка: Getty Images

3954 0

Бившият треньор на Милан Ариго Саки разкри първото нещо, което е казал на Силвио Берлускони, когато е назначен от "росонерите" през 1987 г. Саки описва Берлускони като "щедър" човек и "брилянтен приятел", на когото дължи много. Заедно те изведоха Милан до първата си титла в Серия А от девет години, както и две последователни титли от Европейската купа през 1989 и 1990 г.

Приказката на Милан с Берлускони и Саки

"Чувствам се зле, въпреки всичко не очаквах това, той беше брилянтен приятел, на когото дължа всичко. Силвио Берлускони беше щедър човек и се опита да промени тази трудна страна, създадена от индивидуалисти. И той ли беше такъв? Не, мислеше той със задружност и можеше да гледа надалеч, каза Саки пред ANSA.

След това Саки разкри, че не е могъл да повярва на късмета си, когато е бил назначен за треньор на Милан в края на 80-те години на миналия век. "Когато ме нае, му казах: "Или си луд, или си гений". Предвид резултатите намерих отговора", каза Саки. В крайна сметка той тренира "росонерите" в продължение на пет сезона под ръководството на Берлускони, като всичките му трофеи идват по време на първоначалния му четиригодишен престой на Сан Сиро. Той напусна, за да стане селекционер на националния отбор на Италия през 1991 г., преди да се върне в Милано за половин сезон между декември 1996 г. и юни 1997 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички