Опит на Кристиано Роналдо да копира Лионел Меси коствал мача на Ювентус срещу Милан?


Опит на Кристиано Роналдо да копира Лионел Меси коствал мача на Ювентус срещу Милан?
Снимка: Getty Images/Guliver

4694 0

Късно снощи италианският шампион Ювентус претърпя кошмарен обрат срещу Милан на "Сан Сиро", за да допусне първото си поражение в първенството от февруари насам. Според мнозина анализатори една от причините за допуснатия обрат е съществена промяна в играта на голямата звезда Кристиано Роналдо, която до известна степен наподобява стила на другата футболна суперзвезда - Лионел Меси.

Аржентинският нападател е известен с това, че има много свободна роля на терена и често се връща до центъра на игрището, за да поеме топката, влизайки в ролята на плеймейкър. По време на двубоя между Милан и Ювентус Роналдо на няколко пъти се опитваше да стори точно това - да се прибира дълбоко назад, минавайки дори в собствената си половина, за да подхване атака за "бианконерите".

В средата на второто полувреме обаче, когато резултатът бе 2:2, неуспешен опит на Роналдо да пробие напред от центъра на игрището на практика се превърна в причината Милан да стигне до третия си гол, който бе реализиран от Рафаел Леао. Младият нападател получи подаване, след като неговите съотборници се възползваха от грешката на Кристиано в средата на терена.

 

Не е ясно дали Роналдо е действал по своя инициатива, но определено влизането му в ролята на плеймейкър се увенча с неуспех. Възможно е инструкциите да са дошли и от треньорския щаб и по-конкретно Маурицио Сари, който на няколко пъти по време на мача привикваше Роналдо при себе си, за да му даде указания.

Само преди няколко дни камера улови разговор между наставника на Ювентус и Роналдо, след който португалецът видимо не остана недоволен и се отнесе с насмешка към инструкциите на своя треньор (видео и подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички