Милан обърна Ювентус от 0:2 за едно полувреме в Серия А


Милан обърна Ювентус от 0:2 за едно полувреме в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

4349 0

Италианският шампион Ювентус загуби гостуването си на Милан с 4:2 в голямото дерби от 31-вия кръг на Серия А. "Бианконерите" водиха в резултата с два гола на "Джузепе Меаца", но допуснаха пълен обрат след лудо второ полувреме, в което бяха реализирани и шестте попадения в срещата.

Първата част не се запомни с нищо особено освен гол на Златан Ибрахимович, който бе отменен заради засада. Втората част обаче започна мълниеносно, след като Адриен Рабио откри резултата. Няколко минути по-късно Кристиано Роналдо удвои преднината на своя отбор.

В 62-рата минута обаче Златан Ибрахимович намали пасива на своя отбор чрез попадение от дузпа, а четири минути по-късно "росонерите" вкараха нови два гола. В 66-ата минута Франк Кеси изравни резултата в мача, а минута по-късно Рафаел Леао матира Войчех Шчесни, за да изведе отбора си към пълен обрат.

Десет минути преди края на мача Анте Ребич постави точка на спора в италианското дерби, след като се възползва от груба грешка на Алекс Сандро, за да покачи на 4:2. Дълбоко в добавеното продължение на мача Роналдо успя да се разпише, но голът бе отменен заради засада.

По този начин Милан временно се изкачи с две места нагоре в Серия А, стигайки до петото място с актив от 49 точки - с една повече от шестия и седмия Рома и Наполи, които са с мач по-малко. Ювентус пък пропусна възможността да увеличи преднината си на върха пред основния си преследвач Лацио, който допусна изненадваща загуба срещу изпадащия Лече.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 10-ата минута Федерико Бернардески центрира в наказателното поле на Милан от пряк свободен удар, а подаването му бе насочено към далечната греда. Леонардо Бонучи се имъкна от опеката си, но не и да осъществи добър контакт с топката, пропускайки великолепен шанс от непосредствена близост до вратата на Донарума.

Три минути по-късно Кристиано Роналдо получи подаване на левия фланг, след което си нагласи топката за удар с десния крак и стреля към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. В следващите минути играта бе равностойна, а двата отбора така и не успяха да създадат достатъчно добри положения, за да създадат опасност пред противниковата врата.

В продължение на първата част Гонзало Игуаин получи подаване в наказателното поле и стреля опасно, но Донарума спаси. Минута по-късно Златан Ибрахимович бе изведен сам срещу вратаря Шчесни и успя да вкара топката в мрежата на Юве, но голът бе отменен поради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след подновяването на играта Ювентус откри резултата. Адриен Рабио проби през средата на терена и стигна до границата на пеналтерията на Милан. Бившият полузащитник на ПСЖ нанесе прецизен удар в горния ъгъл на вратата и не остави шансове на Донарума за намеса - 0:1!

В 53-ата минута дълго подаване хвана неподготвена защитата на Милан, за да се озове в краката на Роналдо. Португалецът хитро изчака топката да се приземи до него и още с първото си докосване нанесе минаващ удар, който преодоля Донарума и се озова в мрежата на "росонерите" за втори път в срещата - 0:2!

След час игра на "Сан Сиро" домакините вкараха първия си гол в срещата. Леонардо Бонучи игра с ръка в наказателното поле, а след преглеждането на ситуацията с ВАР бе отсъдена дузпа. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен и реализиран от Златан Ибрахимович, пращайки Шчесни в обратния ъгъл - 1:2!

В средата на второто полувреме - в рамките на само две минути - Милан стигна до пълен обрат в мача. След отлична отборна атака Франк Кеси нахлу в наказателното поле, елиминира защитата на Юве и с хубав удар изравни резултата. Малко по-късно влезлият като резерва Рафаел Леао овладя топка по левия фланг, навлезе към наказателното поле и опита удар в близкия ъгъл на вратата, който изненада Шчесни и не му позволи да реагира - 3:2!

Десет минути преди края на мача Милан стигна до четвърто попадение. Алекс Сандро допусна груба грешка при изнасянето на топката, подарявайки я на Джакомо Бонавентура. Футболистът на домакините веднага подаде към непокрития в наказателното поле Анте Ребич, който на мига разстреля Шчесни - 4:2!

В 95-ата минута Роналдо бе изведен в предни позиции, елиминира противников футболист, а след това и вратаря, за да прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Отборът на Ювентус се е запътил към деветата си поредна титла в Серия А, като осем кръга преди края на сезона има преднина от седем точки пред втория Лацио. "Бианконерите" записаха четири победи в шампионата след неговото подновяване, докато "римските орли" показаха колебания и загубиха цели шест пункта за същия период.

Милан се завърна към футбола с три победи и едно равенство, като "росонерите" са на седма позиция и на само две точки изоставане от петия и шестия Рома и Наполи. В последния кръг Милан разби борещия се за титлата Лацио с 0:3 като гост при завръщането на Златан Ибрахимович, което бе сериозна заявка и за днешния двубой с шампион Ювентус.

Наставникът на "старата госпожа" Маурицио Сари няма да може да разчита на куп важни футболисти. Пауло Дибала и Матайс де Лихт изтърпяват наказания, докато Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Сами Кедира, Матиа Де Шилио и Мерих Демирал са контузени. В състава на Милан контузии лекуват четирима футболисти - Саму Кастийехо, Матео Мусакио, Лео Дуарте и Хакан Чалханоглу.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кеси, Бенасер, Салемейкърс, Пакета, Ребич, Ибрахимович

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Ругани, Куадрадо, Пянич, Бентанкур, Рабио, Бернардески, Игуаин, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички