Оливие Жиру помогна на Милан да остане в битката за Купата на Италия


Оливие Жиру помогна на Милан да остане в битката за Купата на Италия
Снимка: Getty Images

3489 0

След 120-минутна битка италианският гранд Милан победи Дженоа с 3:1 (1:1 в редовното време) като домакин и се класира за 1/4-финалите на Купата на Италия.

Гол на Оливие Жиру в заключителните минути на двубоя на "Сан Сиро" изравни резултата за "росонерите" и вкара мача в продължения, където тимът вече нямаше проблем да спечели.

След само четири минути игра Раде Крунич уцели греда. В 17-ата минута Лео Йостигард даде аванс на отбора, воден от Андрий Шевченко. В края на частта Дженоа изпусна отличен шанс да удвои преднината си.

В началото на второто полувреме Оливие Жиру бе отказан от вратаря на Дженоа, който спаси негов удар. В 74-ата минута обаче стражът на Дженоа нямаше как да спре удар на Жиру, който изравни резултата.

Мачът влезе в продължения, а там Рафаел Леао (102') и Алексис Салемакерс (112') отбелязаха по един гол, за да донесат победата на Милан.

В понеделник борещият се за титлата Милан посреща Специя в мач от Серия А, а на 23 януари "росонерите" се изправят срещу Ювентус. Дженоа пък ще продължи да се бори за оцеляването си с мач срещу Фиорентина - също в понеделник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички