Официално: Милан представи 11-о ново попълнение


Официално: Милан представи 11-о ново попълнение
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1763 0

Отборът на Милан направи поредния си входящ трансфер през това лято, след като привлече нападателя на Фиорентина Никола Калинич. Хърватският футболист ще играе на "Сан Сиро" под наем през настоящи сезон, след което "росонерите" ще откупят правата му.

Изпълнителният директор на 7-кратните европейски шампиони Марко Фасоне заяви, че с привличането на Калинич приключва мащабната лятна селекция на клуба, за която бяха похарчени 190 милиона евро.

"Калинич е точният играч за нас, той има нужния опит и класа. Винаги сме казвали, че искаме точния микс от тези две качества и с това завършва изграждането на новия гръбнака на отбора, след като вече взехме Леонардо Бонучи и Лукас Билия. Щастливи сме, че той е играч на Милан и с това съставът ни е завършен", коментира Фасоне.

Никола Калинич отбеляза 33 гола в 83 мача за Фиорентина, а преди това носи екипите на Хайдук Сплит, Блекбърн и Днепро Днепропетровск. Той е 11-ият нов футболист на гранда от Милано след Леонардо Бонучи, Андреа Конти, Матео Мусакио, Рикардо Родригес, Андре Силва, Фабио Борини, Лукас Билия, Хакан Чалханоолу, Франк Кесие и Антонио Донарума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички