Серия А в мъгла: Шампионът е "пренебрегнат", кандидатите са много


Серия А в мъгла: Шампионът е "пренебрегнат", кандидатите са много
Снимка: Getty Images

1475 0

След като години наред италианската Серия А сякаш бе предизвестена още преди да е започнала, а Ювентус се утвърди като същински хегемон със своите девет поредни титли, то в последните три сезона има три различни шампиона. В последните четири - четири различни, ако обхванем и последното злато за "старата госпожа". Кои са големите фаворити на специалисти и анализатори преди старта на новата кампания? Правим справка и в платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Наполи не е фаворитът за нова титла в Серия А

През миналия сезон Наполи стана шампион за трети път в историята си и за първи от 33 години насам. "Партенопеите" го сториха с разлика пред другите, като така и не се появи категоричен конкурент, който да ги притисне. Въпреки това обаче неаполитанците не са фаворити за титлата и през тази кампания, като Интер е с поне на хартия по-добри шансове.

"Нерадзурите" са носители на Купата на Италия в последните две издания, като именно те сложиха края на хегемонията на Ювентус в Серия А, прекратявайки серията им от 9 поредни успеха през сезон 2020/21. След това обаче първо Милан, а след това Наполи ги изпреварваше за първата позиция. Коефициентът на Sesame.bg Интер да се върне на върха е 1.60.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Битката за трофея в Серия А през сезон 2023/24

Ето и какви са шансовете на своеобразния топ 5 по коефициенти:

  1. Интер - 2.85;
  2. Наполи - 3.80;
  3. Ювентус - 4.50;
  4. Милан - 5.75;
  5. Рома - 12.00.

*Прогнозата на SportLive: В действителност "нерадзурите" изглеждат като най-сериозния претендент за титлата предвид силата на футболистите си и тяхната сработеност. Ще бъде любопитно и как ще се справи градският съперник Милан, от който може да се очаква както звучен провал, така и неочакван подвиг.

Кой ще бъде голмайстор на Серия А за сезон 2023/24?

След като през сезон 2021/22 за голмайсторския приз спореха играчи на Лацио и Ювентус (Чиро Имобиле с 27 и Душан Влахович с 24), през миналата кампания бе ред на представители на Наполи и Интер (Виктор Осимен с 26 и Лисандро Мартинес с 21). Това само затвърждава колко непредвидима би била битката за наградата и през този сезон.

Трябва да споменем Рафаел Леао, който завърши с 15 попадения в първенството, но със сигурност има какво още да показва. Едва ли е изненада, че специалисти и анализатори посочват Виктор Осимен за фаворит за приза и през този сезон. Вижте коефициентите на Sesame.bg за своеобразния топ 5:

  1. Виктор Осимен - 2.50;
  2. Лаутаро Мартинес - 3.00;
  3. Чиро Имобиле - 7.00;
  4. Рафаел Леао - 12.00;
  5. Душан Влахович - 15.00.

*Прогнозата на SportLive: В Италия не е толкова сериозна зависимостта между това шампионът на страната да е и с водещия голмайстор в първенството. В този смисъл Осимен и Леао изглеждат като имената, които са способни да се борят за голмайсторския приз.

Sesame приема разплащания с криптовалути

Кой ще изпадне от италианската Серия А през сезон 2023/24?

Към списъка с елитни отбори за италианското първенство през новата кампания се присъединиха Фрозиноне, Дженоа и Каляри. Първият споменат тим се завръща там след четири години отсъствие, докато другите два след само една година пауза. Те заменят изпадналите Специя, Кремонезе и Сампдория.

По традиция, и трите отбора, получили промоция за елита, са сред фаворитите да изпаднат отново във второто ниво на футбола в страната. Ето и своеобразния топ 5 на фаворитите за изпадане според коефициентите на Sesame.bg:

  1. Фрозиноне - 1.40;
  2. Лече - 1.80;
  3. Верона - 2.00;
  4. Дженоа - 2.35;
  5. Каляри - 2.50.

*Прогнозата на SportLive: Верона се измъкна на косъм от изпадането през миналия сезон, но сякаш освен Фрозиноне и Лече, много застрашени изглеждат и тимовете на Салернитана и Емполи. Нашите фаворити за изпадане са Фрозиноне, Салернитана и Емполи.

*Прогнозите, поместени в тази статия, са с развлекателна стойност и не претендират за сигурност и не предствляват съвет към залагащите. В края на сезона ще разберем колко от тях са били успешни и колко - далеч от реалността.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички