"Сякаш съм убил някого" - Манчини не си е тръгнал по собствено желание от италианския тим


"Сякаш съм убил някого" - Манчини не си е тръгнал по собствено желание от италианския тим
Снимка: Getty Images

1268 0

Доскорошният селекционер на националния отбор на Италия по футбол Роберто Манчини за пръв път говори за напускането на поста си. На практика той заяви, че напускането му не е по собствено желание, като обвини и президента на италианската футболна централа Гравина, че не му е осигурил необходимото.

 Напускане, но не по собствено желание

"Не съм направил нищо, за да ме убият по този начин. Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор. Сякаш съм убил някого, а аз само упражних правото си да взимам решения. Защо има толкова яростни лични нападки към мен? Не съм очаквал да ми обявят морална присъда", сподели той.

"Опитах се да говоря няколко пъти с Гравина (б. а. - президента на Италианската футболна федерация) и да му обясня моите виждания. Обясних му, че през тези месеци ми трябва спокойствие, той не го направи и аз бях принуден да си тръгна. Да сте виждали президент да сменя щаба на националния отбор? Гравина от една година се опитва да го направи", сигурен е италианският специалист.

Той допълни, че това не се отнася за назначаването на Джанлудиджи Буфон в отбора, като за него не е имал нищо против. Не отрече, че вече има оферти от Саудитска Арабия, но в момента не мисли за това.  "Винаги съм бил коректен. Когато дойдох в националния отбор, отказах по-изгодни оферти. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах отбора 25 дни преди следващия мач, не три", категоричен е той. А вече има няколко големи имена, които се свързват с поста за селекционер на Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички