Официално: Даниеле Де Роси е новият старши треньор на Рома


Официално: Даниеле Де Роси е новият старши треньор на Рома
Снимка: Getty Images

1320 0

Преди броени часове италианският гранд Рома обяви, че се разделя с Жозе Моуриньо, а сега ръководството на клуба оповести името на новия старши треньор на отбора.

Де Роси застава начело на Рома

Новият наставник на "вълците" се казва Даниеле Де Роси!

Даниеле Де Роси е новият треньор на Рома

40-годишният бивш футболист е подписал контракт само до края на настоящия сезон 2023/24, който все пак може да бъде удължен, ако тимът се представи задоволително под негово ръководство.

Де Роси е клубна легенда на Рома - за 17 сезона на "Олимпико" той изигра 616 мача във всички турнири, вкарвайки 63 гола и раздавайки 60 асистенции.

феновете на Рома обожават Де Роси

Интересно е да се отбележи обаче, че като наставник няма богат опит - след като "окачи бутонките" в началото на 2020-а година, първоначално той започна работа като помощник в националния отбор на Италия...

След това, между октомври 2022-ра и февруари 2023-та, бе начело на СПАЛ в Серия Б, но се задържа на поста само 17 мача, в които записа 8 загуби, 6 равенства и едва 3 победи.

"Бих искал да благодаря на семейство Фридкин, че ми повериха отговорността за ролята на старши треньор на Рома. Вълнението от предоставената възможност е неописуемо. Всички знаят какво означава този клуб за мен", бяха първите думи на Даниеле Де Роси.

*В момента Рома е чак на девето място в Серия А с актив от 29 точки - на цели 22 зад лидера Интер, но и само на 5 зад четвъртия Фиорентина. Новият наставник на "вълците" ще дебютира на 20-и януари при домакинството срещу Верона от 21-вия кръг. Иначе, отборът е и на 1/16-финал в турнира Лига Европа, където го очакват два сблъсъка с Фейенорд (втората половина на февруари).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Битката, която винаги губи: Познато "проклятие" провали Жозе Моуриньо и в Рома!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички