Официално: Рома реши бъдещето на Жозе Моуриньо и отнесе много критики


Официално: Рома реши бъдещето на Жозе Моуриньо и отнесе много критики
Снимка: gettyimages

1222 0

Един от най-великите треньори в историята - Жозе Моуриньо, е вече свободен. Легендарният специалист се раздели с Рома след поредицата негативни резултати на отбора.

Новината бе официално обявена от клуба в социалните мрежи. "Благодарим за всичко от името на всички в Рома, Жозе. Пожелаваме ти всичко най-добро в следващото приключение", написаха "римските вълци".

Реакциите

Още: Категоричен Милан укроти Рома и постави под въпрос бъдещето на Жозе Моуриньо в Рома (ВИДЕО)

Ръководството на италианския гранд срещна сериозна вълна от недоволство за решението си. "Последвахме ви заради Жозе, довиждане! Проблемът на тези клубове е, че се имат за по-добри, отколкото са. Голяма грешка, справяше се добре, въпреки липсата на играчи", гласяха само част от хилядите коментари онлайн.

Моу на "Олимпико"

Бившият наставник на Челси, Реал Мадрид, Интер, Тотнъм и Манчестър Юнайтед пое Рома през лятото на 2021-ва година. За периода си при "римските вълци" Специалния записа 138 мача, 68 победи, 30 равенства и 40 загуби.

Още: Неразкрита мистерия: Как една награда скара завинаги Жозе Моуриньо и Гари Линекер

Португалската легенда преобрази напълно изпадналия в сериозен колапс италиански тим. Той успя да върне отбора в челните позиции на Серия А в продължение на няколко кампании, а през сезон 2021/22 г. триумфира драматично в Лигата на конференциите. 

Към момента Рома се намира на деветото място в класирането, но само на 4 точки от Топ 5. Негативните резултати в последно време, последният от които загуба с 1:3 от Милан, обаче изглежда са били достатъчни за уволнението на Моу.

Още: "Всичко се промени" - Жозе Моуриньо съжали за контузията на Пауло Дибала и коментира дузпата за Лацио

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички