Обявиха какво може да доведе до спирането на сезона в Серия А


Обявиха какво може да доведе до спирането на сезона в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2098 0

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина разкри при какво условие може да бъде прекратено първенството в Серия А. Това ще се случи при положение, че играч от някой клуб от шампионата даде положителен тест за коронавирус.

В първенството вече бяха отложени редица двубой, като дербито между Ювентус и Интер, което трябваше да се играе на 1 март ще се състои днес, но пред празни трибуни. "Ако футболист от Серия А даде положителна проба за коронавирус, то не бихме изключили възможността да прекратим първенството. Трябва да мислим реалистично и ще предприемем всички предпазни мерки, за да опазим здравето на състезателите ни", заяви Гравина. 

"Играта пред празни трибуни определено не е истински мач, но да виждаме как клубните президенти се карат за това какво е в полза на техните интереси показва италианския футбол в лоша светлина. В момента не можем да отпишем нищо, но не бива и да се опитваме да измислим хипотеза за ситуация, която все още не можем да предвидим", допълни още той. А какви мерки предприема Висшата лига заради болестта вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички