Нов удар по Ювентус: Бившата му звезда Пауло Дибала може да го съди за голяма сума


Нов удар по Ювентус: Бившата му звезда Пауло Дибала може да го съди за голяма сума
Снимка: Getty Images

1716 0

Нападателят на Рома Пауло Дибала може да съди бившия си клуб Ювентус. Според "La Repubblica" адвокатът на звездата Лука Ферари възнамерява да иска финансова компенсация от гранда от Торино за срива на преговорите за удължаване на контракта.

Според юриста преговорите за нов договор на аржентинеца с "бианконерите" са започнали през юни 2021 година, а когато е била постигната принципна договорка, Ювентус внезапоно се отказва от това, заради което и Дибала трябва да променя плановете си.

Играчът и адвокатът му ще искат обезщетение на стойност разликата между евентуалната нова заплата на нападателя в Торино и това, което той печели сега в Рома. Ферари ще иска и клубът да изплати на аржентинеца 3,8 милиона евро - навремето Ювентус е спестил тази сума чрез маневра със заплатата на играча.

Така Ювентус може да бъде съден за 54 мулиона евро от бившата си звезда. През миналия месец май адвокатът е поискал от "Старата госпожа" 5 милиона евро, за да не води дело, но от клуба са му предложили 3 милиона веднага или 4, но изплатени за 2 години. Дибала е отказал тези условия. А за кой бивш свой играч Ювентус може да похарчи милиони - вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички