Невероятен шанс се открива пред Десподов в Каляри


Невероятен шанс се открива пред Десподов в Каляри
Снимка: Getty Images/Guliver

2680 0

Най-добрият български футболист в последните години Кирил Десподов може да получи нов шанс да се докаже в Каляри. След успешния му период в Щурм Грац италианците обмисляха отново да го дадат под наем, или да го продадат, но до една седмица се очаква тимът да има нов треньор и българинът да получи нов шанс за доказване. 

Досегашният наставник Валтер Дзенга разкри, че повече няма да води Каляри, след като спаси отбора от изпадане. Самият той не е имал намерението да се маха, но му е било съобщено от собственика на сардинци, че повече няма да се разчита на него. 

"Разбрах, че ще загубя работата си в навечерието на мача с Милан. Президентът на клуба има силата да решава кой трябва да работи с отбора. Мисля, че нямам с какво да се укорявам. Искам да благодаря на клуба, че ми даде тази възможност",заяви Дзенга пред "Sky Italia".

Един от фаворитите за нов треньор е Еузебио ди Франческо, който предпочита формация с крила за разлика от Роландо Маран, заради който всъщност Десподов не попадаше в сметките на Каляри. Треньорът залагаше на бекове по двете крила и бившият играч на ЦСКА не попадаше в сметките му. 

Дори да не остане в Каляри обаче, нападателят не страда от липса на интерес и дори може да остане в едно от най-големите първенства в Европа, след като се оказа, че отбор от Бундеслигата има интерес към Десподов (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички