Немска легенда става наставник на италиански гранд? (СНИМКА)


Немска легенда става наставник на италиански гранд? (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

1339 0

Старши треньорът на италианския гранд Лацио Маурицио Сари е подал оставка по-рано днес, съобщи отлично осведомения журналист Джанлука Ди Марцио. Той дори има вътрешни източници, които му докладват почасово какво се случва на клубната база на "орлите".

До часове предстои официално потвърждение от Лацио. Интересното е, че асистентът на Сари, Джовани Мартушиело, е провел днешната тренировка на тима и за момента се води временен наставник, въпреки че обикновено практиката е всички хора от дадения екип да бъдат солидарни със старши треньора и също да подадат оставка.

Маурицио Сари подаде оставка като треньор на Лацио

Още: Любопитно: Треньорът на Лео Меси сред фаворитите за нов наставник на Лацио

Фаворитите за нов мениджър на Лацио за момента са Мирослав Клозе, Томазо Роки и Кристиян Броки - все бивши играчи на "орлите". Ди Марцио дори твърди, че ръководството на римляните вече се е свързало с Клозе и се очаква той да бъде назначен с договор до края на сезона. За последно бившата немска голова машина бе треньор на австрийския Алтах, но сега е без отбор.

Има и много други варианти за мениджър, но всичките биха били актуални от лятото, в зависимост от работата на Мирослав Клозе. Сред тях са Лионел Скалони, Игор Тудор, Рафаеле Паладино и Алберто Джилардино. Очакваше се Сари все пак да довърши сезона и едва тогава да се избира нов наставник сред споменатите имена, но сега очевидно ще трябва да се селектира между пожарни варианти.

Изненадващ кандидат може да заеме поста на Пиоли в Милан от следващия сезон

Маурицио Сари заговори за оставка след последната загуба на Лацио в Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички