Любопитно: Треньорът на Лео Меси сред фаворитите за нов наставник на Лацио


Любопитно: Треньорът на Лео Меси сред фаворитите за нов наставник на Лацио
Снимка: Getty Images

1302 0

Много е вероятно Маурицио Сари и Лацио да се разделят след края на сезона, а един от фаворитите за нов треньор на "орлите" е повече от любопитно име. Става въпрос за националния наставник на Аржентина Лионел Скалони, извел "гаучосите" до световната титла в края на 2022-ра.

Какво се случи?

По време на пресконференцията след мача с Байерн Сари сериозно намекна за раздяла в края на кампанията: "Остава ми една година по договор (бел.ред. - до юли, 2025-та), но цикълът може да завърши по-рано от очакваното. Отборът вече не е млад и нещо трябва да се направи.", сподели бившият мениджър на Ювентус, Наполи и Челси. Още преди няколко месеца се появиха новини за търкания между него и собственика Клаудио Лотито, най-вече що се отнася до вижданията за бъдещето на клуба. В последните седмици резултатите на Лацио не са никак добри - отборът отпадна от Шампионска лига, а в Серия А е едва на 9-то място.

Маурицио Сари скоро може да не е треньор на Лацио

Още: Изненадващ кандидат може да заеме поста на Пиоли в Милан от следващия сезон

Моментално изплува името Лионел Скалони, който е бивш играч на Лацио и се ползва с добра репутация на "Олимпико". Той носеше небесносиния екип цели пет сезона, а в края на миналата година вече намекна, че скоро може и да се раздели с националния на Аржентина. Скалони каза, че може би се нуждае от ново поприще, след като спечели всичко възможно с Меси и компания, а играчите се нуждаят от правилната мотивация.

Останалите имена, които изплуваха като варианти са Игор Тудор, Рафаеле Паладино, Серджо Консейсао и Алберто Джилардино.

Лионел Скалони се изказа за наградата на Лионел Меси - дебатите били излишни

Маурицио Сари заговори за оставка след последната загуба на Лацио в Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички