Наполи вкара 6 на Дженоа, а Милан се справи с новак в Серия А


Наполи вкара 6 на Дженоа, а Милан се справи с новак в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1344 0

Италианските грандове Наполи и Милан постигнаха нови победи в Серия А. Неаполитанците разгромиха Дженоа с 6:0 като домакин, докато "росонерите" победиха новака Кротоне с 0:2 в мачове от втория кръг на италианския шампионат.

Милан беше без голямата си звезда Златан Ибрахимович, който е заразен с коронавирус. 7-кратният шампион на Европа откри резултата в продължението на първото полувреме, когато Франк Кеси се разписа от дузпа. В началото на втората част Брахим Диас оформи крайното 0:2.

Тимът на Наполи бе далеч по-щедър от "росонерите" в атака, като вкараха цели шест гола на своя съперник. Головата фиеста започна още в 10' с попадение на Ирвинг Лосано, но до края на полувремето не паднаха повече голове. През втората част обаче заваля "дъжд от голове" в Неапол, като Желински, Мертенс, Елмас и Политано записаха имената си сред голмайсторите, а Лосано добави още един гол на сметката си.

С победите Милан и Наполи се изкачиха на върха в Серия А с актив от 6 точки след двата изиграни мача. Кротоне е на дъното на таблицата след две поражения, докато Дженоа остава с 3 пункта след победата си в първия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички