Наполи се изложи чутовно срещу слабаците Палермо


Наполи се изложи чутовно срещу слабаците Палермо
Снимка: Guliver/GettyImages

1261 0

Наполи направи една от редките си грешни стъпки в Серия А през сезона и по шокиращ начин стигна само до 1:1 срещу предпоследния в класирането Палермо, за който Ивайло Чочев изигра цял мач.

Сицилианците поднесоха една от най-големите изненади от началото на кампанията в Калчото, а още в 6-ата минута Несторовски им осигури аванс в резултата. Намиращият се във възходяща форма Дрийс Мертенс успя да изравни в 66-ата минута, но Наполи не съумя да реализира поне още едно от положенията си и да осъществи пълен обрат.

Вратарят на Палермо направи осем отлични спасявания и не позволи на най-резултатния отбор в Серия А да разпечата мрежата му повече от веднъж. Така тимът на Маурицио Сари направи нелепа грешка в борбата си за титлата.

"Партенопеите" нямат загуба от 16 мача във всички турнири, след като за последно бяха поразени от Ювентус с 2:1 в Серия А, но въпреки позитивната си поредица, са едва на трета позиция.

С 45-те си точки в актива те реално съкратиха изоставането си от втория Рома (47), който по-рано през деня отстъпи с 2:3 на Сампдория. Ювентус обаче има 51 на върха с мач по-малко, след като спечели с 2:0 визитата си на Сасуоло от 22 кръг.

Палермо е вече с 11 пункта на 19-о място, но спасението изглежда все толкова непосилна задача, след като 17-ият Емполи е с 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички