Сампдория сътвори обрат и отдалечи Рома от първото място


Сампдория сътвори обрат и отдалечи Рома от първото място
Снимка: Getty Images/Gulliver

918 0

Рома допусна обрат като гост на Сампдория и загуби с 3:2 в 22-ия кръг на Серия А. Перес откри още в 5-ата минута, но Прает изравни за домакините в 21-ата. През втората част отново Рома поведе чрез Джеко, но за 2 минути Шик и Муриел сътвориха пълен обрат.

Първо Емерсон пропусна шанс за отбелязване, той получи много свободно пространство около себе си и отправи страхотен удар от далечно разстояние, но вратарят изби. Переш реагира най-бързо на рикошета и заби топката в мрежата.

След гола домакините започнаха да атакуват и в 21-ата минута Денис Прат изравни със страхотно завършващо отиграване. Той си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и не сгреши.

В 29-ата Раджа Наинголан се озова на обещаваща позиция след получаването на пас на ръба на пеналтерията, но ударът му мина над напречната греда.

Макар Рома да започна по-добре втората част и да бе по-активният отбор,попадението на Джеко в 66-ата се оказа крайно недостатъчно. В 71-ата минута Патрик Шик връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния ляв ъгъл за 2:2. 2 минути по-късно Луис Муриел направи пълен обрат, след като отбеляза от последвалия пряк свободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички