Наполи сдаде първото място след равенство с Интер


Наполи сдаде първото място след равенство с Интер
Снимка: Getty Images/Gulliver

4335 0

Интер и Наполи не успяха да се победят в дербито на 28-ия кръг на Серия "А". Двата отбора завършиха при резултат 0:0,който обаче не устройва нито един от тях. Интер пропусна да се изкачи в топ 4, а Наполи позволи на Юве да дръпне с точка повече и мач по-малко в актива си.

Срещата започна много динамично и още в 3' Наполи организира опасна атака, която обяв завърши с удар на Инсиние покрай вратата.  Постепенно гостите установиха контрол върху топката, но не успяваха да създадат чисто голово положение. В 25' Хамшик получи добро подаване, но ударът му бе прекалено силен. 

Въпреки надмощието на Наполи, най-опасното положение създадоха домакините. Кандрева опита удар пред наказателното поле, който мина близо до вратата. 

Второто полувреме започна доста по-вълнуващо, като домакините показаха, че ще атакуват. В 48' Шкриняр отскочи високо, за да засече красиво центриране от свободния удар в наказателното поле и опита да отбележи с глава. Опитът му обаче не беше достатъчно точен и се отби в дясната греда.  В 51' и Наполи изпусна добра възможност, удар на Инсиние мине встрани от вратата.

В 67' Инсиние можеше да отбележи един от най-хубавите голове на сезона. След страхотна атака италианецът пробва прехвърлящ удар между двама, но топката "кацна" върху мрежата на вратата. Интер от своя страна разчиташе предимно на контраатаки.

В 78' Едер и Икарди комбинираха добре в половината на Наполи и бразилецът стреля от около 25 метра, но право в ръцете на Рейна, като това бе последното по-интерсно положение.

ПРЕДИ МАЧА

Интер са в труден период, имат едва 2 победи и в последните 11 двубоя. Тимът е в удобна позиция да атакува топ четири, тъй като има по-малко изиграни мачове от Рома и Лацио.

Наполи определено е един от най-нежеланите гости, тъй като те са непобедени в последните си 26 визити в Серия А, спечелвайки цели 23 от тях. Победата е задължителна, за да не допусне Ювентус да се откъсне на върха. Ювентус е със 71 точки на върха и с мач по-малко.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Интер: Ханданович, Кансело, Скриняр, Миранда, Д`Амброзио, Галярдини, Брозович, Алкантара, Перишич, Кандрева, Икарди

Наполи: Рейна, Хисай, Кулибали, Албиол, Руи, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Инсиние, Кайехон, Мертенс

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички