Спалети: Сблъсъкът с Наполи може да е решаващ за сезона ни


Спалети: Сблъсъкът с Наполи може да е решаващ за сезона ни
Снимка: Getty Images/Guliver

872 0

Старши треньорът на Интер Лучано Спалети заяви, че предстоящото дерби с Наполи може да се окаже с решаващо значение за сезона на „нерадзурите“. Двата тима ще премерят сили тази вечер от 21.45 на „Сан Сиро“ в Милано в среща от 28-ия кръг на Серия А, като тимът на Спалети се нуждае от задължителна победа, за да запази шансове да се класира на едно от първите четири места, даващи право на участие в Шампионска лига през следващия сезон.

"Оттук до края на сезона в оставащите ни 12 мача, ще изиграем 7 далеч от дома, така че със сигурност не можем с лека ръка да изпускаме точки. Дори когато в големи периоди от мача нашите съперници ни поставят под напрежение трябва да можем да се възползваме от шансове, които се откриват от нас“, заяви наставникът преди дербито.

Първият сблъсък между двата тима, игран на Сан Паоло през октомври миналата година, завърши наравно 0:0, като Спалети призна, че се надява футболистите му да повторят доброто си представяне от този мач. „Мисля, че тогава играхме добре, но ни липсваше завършващия пас, както и увереността да съкрушим съперника, когато ни се отдаде такава възможност“, допълни още опитният специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички