Наполи с трудна, но сладка победа в Торино


Наполи с трудна, но сладка победа в Торино
Снимка: Getty Images

1198 0

Наполи победи с минималното 1:0 Торино в мач от 36-ия кръг на Серия А. Единственият гол в срещата падна в 73', а реализатор беше испанецът Фабиан Руис.

Наполи загуби битката за титлата в Италия, но има всички шансове да завърши с бронзовите медали. 

Първият добър шанс в двубоя бе за Торина. В 8-ата минута Давид Оспина трябваше да показва рефлекс след изстрел с глаава на Андреа Белоти. В 25' минута Лоренцо Инсиние центрира в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник на правилното място, който да засече топката.

В 61' минута Инсиние стреля от точката за дузпата, но ударът му не бе достатъчно силен и Етрит Бериша успя да го спаси. Три минути след това отново италианският национал главен герой в събитията на терена, но самостоятелният му рейд завърши с блокиране от защитник.

В 68' минута Андреа Белоти пропусна златен шанс да даде преднина на Наполи. Нападателят имаше пространство да стреля, но прати топката покрай левия страничен стълб. В 73' минута Наполи откри резултата. Фабиан Руис тръгна сам в атака, влезе в наказателното поле и прати топката зад гърба на Бериша с изстрел в долния ляв ъгъл.

Торино са в средата на таблицата с 47 точки, като остават още два кръга до края на Италианското първенство. Наполи, от своя страна, са трети и след издънката на Ювентус изглежда ще запазят позицията си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички