Дженоа с безценна победа над Ювентус в битката за оцеляване


Дженоа с безценна победа над Ювентус в битката за оцеляване
Снимка: Getty Images/Guliver

2535 0

Дженоа победи донякъде изненадващо Ювентус с 2:1 на стадион ‚Луиджи Ферарис“ в Генуа. Точен за „бианконерите“ бе напускащият Ювентус Пауло Дибала, който според източници ще продължи кариерата си в Интер. Алберт Гудмонсон изравни за „грифоните“ малко преди края, а дълбоко в продължението Доменико Кришито бе точен от дузпа, за да даде ценните три точки на своя отбор в свирепата битка за оцеляване.

Първото полувреме логично завърши при нулево равенство, имайки предвид равностойната игра на двата тима.

След почивката отборът на Масимилиано Алегри заигра по-активно и откри резултата чрез Дибала още в 48-мата минута. Ювентус намали оборотите и домакините заслужено достигнаха до изравнителното попадение на Гудмонсон в 87-мата минута.

В 6-тата минута от продължението съдията Симоне Соца отсъди дузпа за домакините, която бе превърната в скъпоценен гол за Дженоа.

С победата „грифоните“ събраха 28 точки, колкото има и тимът на Каляри, който е с мач по-малко и на една от Салернитана. Тимът на Александър Блесин все още е в зоната на изпадащите, но все още има шанс да се спаси и да остане в Серия А и през следващия сезон. Иначе тази загуба за Юве е без значение, защото отборът си осигури минимум 4-тото място през този сезон и по този начин отборът ще участва в Шампионска лига през следващата кампания.

За „бианконерите“ предстоят домакински мач с Лацио следващия кръг и гостуване на Фиорентина. Най-важният мач за момчетата на Макс Алегри е финалът за Купата на Италия срещу големия враг Интер на 11 май (сряда) от 22.00 часа на Стадио „Олимпико“.

За Дженоа предстои тежко гостуване на Наполи следващия кръг, а след това предстои домакинство на Болоня.

 Вижте още: Какво заяви президентът на Ювентус Андреа Аниели

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички