Наполи с домакинска издънка срещу опашкар


Наполи с домакинска издънка срещу опашкар
Снимка: Gulliver/GettyImages

1230 0

Отборът на Наполи допусна поредна грешна стъпка в Италианската Серия А. Играчите на Дженаро Гатузо записаха домакинско поражение от Лече в среща от 23-тия кръг на първенството. Двубоят на „Сан Паоло“ завърши при резултат 2:3. Джанлука Лападула вкара два гола за успеха на гостите, а Марко Манкосу отбеляза още един. Головете за Наполи вкараха Аркадиуш Милик и Хосе Мария Кайехон.

Отборът на Лече изненадващо откри резултата в средата на първата част. В 28-мата минута Джанлука Лападула стреля ниско по земята и вкара топката във вратата на Давид Оспина. До края на първата част играчите на Дженаро Гатузо натиснаха, но не успяха да достигнат до изравнителен гол. Това обаче се случи в началото на второто полувреме. Дрис Мертенс намери Аркадиуш Милик, който успя да порази мрежата на гостите и да изравни резултата.

Най-интересното до края на срещата обаче тепърва предстоеше. В 60-тата минута Филипо Фалко намери Джанлука Лападула, който за втори път прониза вратата на Наполи и отново изведе "джалоросите" напред в резултата. Почти всичко за "Партенопей" приключи в 80-тата минута, когато Марко Манкосу от Лече покачи резултата на 1:3. В края на срещата домакините от Неапол все пак успяха да върнат едно попадение. Хосе Мария Кайехон бе точен в 89-тата минута.

По този начин Наполи се смъкна на 11-тата позиция в Серия А остава с 30 точки. Лече взе глътка въздух в борбата за оцеляване и след победата събра 22 точки, с които се намира на 17-тото място в Калчото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички