Наполи подчини Милан и излезе на върха в Серия А! (ВИДЕО)


Наполи подчини Милан и излезе на върха в Серия А! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5486 0

Шампионът на Италия Милан записа първо поражение през новия сезон в Серия А, след като отстъпи на Наполи с 1:2 като домакин в дербито от седмия кръг на италиаския шампионат. Матео Политано откри от дузпа в началото на втората част, а Оливие Жиру изравни, преди Джовани Симеоне да вкара втори гол и да спечели мача за неаполитанците.

В 13-ата минута Оливие Жиру се озова на стрелкова позиция и опита удар към вратата на Наполи, но Алекс Мерет направи достатъчно, за да избие топката в гредата. В следващите минути Милан продължи да доминира и да създава повече ситуации за гол, но рядко стигаше до чисти положения за откриване на резултата.

В 52-ата минута сензацията на Серия А Хвича Хварацкелия се свлече в наказателното поле на Милан след съприкосновение с противников играч. Първоначално главният арбитър не видя нарушение, но след намесата на ВАР бе отсъдена дузпа за Наполи. Матео Политано застана зад бялата точка и реализира - 0:1!

Video edited on Kapwing

В 69-ата минута Милан стигна до изравнителен гол. Тео Ернандес бе изведен отляво в наказателното поле на Наполи, а след това крайният бранител на "росонерите" предостави пас по земя за Оливие Жиру. Нападателят засече топката от движение, за да вкара в мрежата на Наполи - 1:1!

Video edited on Kapwing

В 78-ата минута Наполи отново излезе напред. Джовани Симеоне върна топката назад към Марио Руи и веднага се позиционира в наказателното поле, искайки да му бъде центрирана топката. Руи не чака втора покана и веднага му прати топката с пас по конец, който Симеоне оползотвори с прекрасен удар с глава, поразил вратата на Милан - 1:2!

Video edited on Kapwing

В 86-ата минута Милан бе много близо до изравнителен гол, но удар на Пиер Калулу се отби в гредата. До края "росонерите" така и не успяха да намерят път към вратата на Наполи и записаха първата си загуба през сезона. Наполи пък продължава да е непобеден в Серия А, а с победата на "Сан Сиро" излезе на върха в Серия А със 17 точки - с три повече от Милан.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Майнан, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Де Кетелаере, Крунич, Жиру

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Мин-че, Марио Руи, Ангиса, Лоботка, Желински, Политано, Распадори, Кварацхелия

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Италианският шампион Милан и неговите привърженици мечтаят за това да спечелят титлата в Серия А за втора поредна година след дългото прекъсване преди това. Началото на новия сезон не е никак лошо за "росонерите", но те все още не са на върха. Отборът има 14 точки и заема третото място, но със същия брой точки са и двата тима пред него.

Сега Милан се изправя директно срещу временния лидер в подреждането - Наполи, който се качи на върха след миналия кръг. В последните си три срещи мачовете между Милан и Наполи неизменно завършват при резултат 1:0 за един от двата тима, а днес неутралните фенове ще се надяват на малко по-резултатен сблъсък. Ето какви са коефициентите и пазарите за голове в дербито Милан - Наполи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички