Наполи лети към Скудетото, Осимен и Кварацхелия с нова звездна вечер (ВИДЕО)


Наполи лети към Скудетото, Осимен и Кварацхелия с нова звездна вечер (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4244 0

Наполи даде старт на 23-ия кръг в Серия А с безспорния си успех на визитата на Сасуоло с 2:0. Големите герои за победителите отново бяха Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, които оформиха крайния успех с попаденията си още през първата част.

Двамата реализираха съответно в 12-ата и 33-ата минута, като по този начин “зелено-черните“ се превърнаха в тима, на който африканецът е вкарал най-голям брой попадения – 5, в кариерата си.

Това бе 20-а победа след 23 изиграни двубоя за Наполи през кампанията и по този начин събраха общо 62 точки. Втори във временното класиране остава Интер с 18 точки по-малко, но ще има възможността да намали изоставането си, тъй като ще се изправи срещу Удинезе в събота. Сасуоло е на 15-а позиция с 24 точки.

Гостите заслужено спечелиха срещата си и продължиха серия срещу този съперник от три поредни победи, но може да бъде отчетено леко подобрение сред Сасуоло, тъй като в предходните двубои отстъпиха съответно с 1:6 и 0:4.

Първо полувреме:

Големият фаворит за Скудетото през настоящата кампания успя да открие резултата с първото си по-чисто положение, което се разкри пред една от двете големи звезди на клуба - Кваратцехелия.

Гол! Грузинецът атакува с чудесен рейд в 12-ата минута и без да се бави изстреля кълбото с прицизен удар в долния лъв ъгъл, като опитът му се оказа неспасяем.

Video edited on Kapwing

Трябва да се отбележи, че "партенопейците" можеха да понесат светкавичен удар, след като домакините отговориха с греда секунди по-късно. Льориенте напредна отляво и стреля в 14-ата минута, но опитът се отрази от близкия страничен стълб.

Другият голям фактор в Наполи - Виктор Осимен, пропусна "златна възможност" в 26-ата минута, когато той напредна след груба грешка в противниковата защита, но последвалият удар се отрази от лявата греда. 

Гол! Натискът на определяните за бъдещи шампиони даде резултат в 33-ата минута, когато именно голмайсторът на Наполи - Виктор Осимен, се разписа от изкючително малък ъгъл и доказа за пореден път класата си.

Video edited on Kapwing

В следващите минути италианският гранд имаше защо да се радва и съжалява. Първо именно вторият голмайстор пропусна да вкара общо шестото си попълнение на Сасуоло, след като засече с глава неточно. 

Така дойде моментът и на домакините, които се разписаха в 41-ата минута след грешка в отбраната на Наполи, от която се възползва Фратези. 

Ситуацията обаче първоначално бе преразгледана от ВАР, а Коломбо също погледна положението и взе решението да отмени гола поради засада.

Второ полувреме:

Наполи продължи с изключителния си натиск и в началото на втората част, когато в рамките на пет минути се отвориха две чудесни ситуации пред Осимен. Той първо бе изведен от Кваратсхелия, но опитът му за технично попадение се превърна в грандиозен пропуск.

Следващият му опит също се оказа неточен, но ситуацията този път не беше толкова чиста, колкото тази от първите секунди на втората част. 

В 66-ата минута юношата на Интер - Питамонти, засече центриране от десния фланг с глава, но опитът бе неточен. Трябва да се отбележи обаче, че това бе първото по-опасно положение през втората част за домакините.

До края на редовното време Спалети извърши няколко ключови промени и темпото сред гостите спадна, но тимът на Сасуоло не успя да създаде нещо изключително опасно, с което да намали изоставането си.

Наполи стигна до трето попадение с последната атака в двубоя - Симеоне, бе изпуснат по левия фланг и се възползва от последвалото центриране от противоположното крило. Голът обаче бе отменен и двубоят свърши при 2:2. 

Стартови състави:

Сасуоло: Консигли, Байрами, Дефрел, Дзортеа, Ерлич, Лопес, Льорианте, Матеуш, Рожерио, Тресолди, Фратези

Наполи: Мерет, Оливера, Ким, Рахмани, Ди Лоренцо, Eлмас, Лоботка, Ангиса, Кварацхелия, Осимен, Оливейра

Преди мача:

Распадори е единственият футболист, който няма да бъде на разположение за гостите от Неапол, докато трима са отсъстващите сред домакините - Берарди, Мюлдюр и Толян.

Наполи Марширува уверено към титлата в Серия А - трета в историята на клуба. "Партенопеите" не бива да се отпускат, но имат преднина от цели 15 точки пред втория Интер при оставащи 16 кръга до края.

Те се събрали 59 пункта преди 23-тия кръг и сблъсъка със Сасуоло далеч от дома. Домакините в този двубой изостават с повече точки от днешния си опонент, отколкото са събрали до момента - имат 24, докато 25 ги разделят от Наполи.

Двата отбора обичат да си правят голови зрелища, като в последните пет двубоя между тях са паднали общо 23 попадения - средно по почти 5 на двубой. Във въпросните срещи Сасуоло има 1 победа, 2 мача са завършили наравно и 2 са спечелени от Наполи (най-скорошните два).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички