С целувка: Наполи взе сладко отмъщение от Кремонезе (ВИДЕО)


С целувка: Наполи взе сладко отмъщение от Кремонезе (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3598 0

Наполи победи последния в класирането на Серия А - Кремонезе с класическото 3:0 на стадион "Диего Армандо Марадона". Срещата бе от 22-ия кръг на първенството, а попаденията отбелязаха Хвича Кварацхелия през първото полувреме, докато Виктор Осимен и Елджиф Елмаз оформиха крайния резултат съответно в средата и края на срещата. 

Гостите започнаха с натиск, вдъхновени от това, че преди около месец именно те отстраниха лидерите от Купата на Италия, но "партенопеите" бързо успяха да "потушат" устрема им. Деветото попадение за сезона на грузинския талант на Наполи - Кварацхелия на връх рождения му ден даде аванс на домакините. 

Добре заподозрения Виктор Осимен направи резултата 2:0 в 65 минута след като успя най-добре да се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер. Това е и неговия 17-и гол за неаполитанците. Резервата Елиф Елмас оформи крайното 3:0 в 79', след като успя да овладее страхотен пас на Джовани ди Лоренцо. 

Интересни бяха екипите, с които Наполи изигра срещата - обвързани с предстоящия празник на любовта и виното - Свети Валентин с огромна червена целувка отпред, както и отпечатъка на Диего Марадона. Тези фланелки се продават и с благотворителна цел. 

Наполи остава на върха в Серия А с 59 пункта - 16 пред втория Интер, докато за Кремонезе изпадането в Серия Б изглежда все по-близо. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи бързо установи превъзходството си на терена и направи хубава атака в 6' на срещата, но стражът на гостите Карнезеки успя да отрази удара на Виктор Осимен. Кремонензе показа зъби в ответна атака, като лявото крило остана непокрито, но там защитник на домакините се справи изчиствайки в корнер. 

В 16' единоборство в наказателното поле на "партенопеите" доведе до преразглеждане от ВАР-системата за евентуален наказателен удар в полза на гостите, но такъв не бе отсъден. Веднага след това Марио Руи пробва с далечен удар от границата на наказателното поле, но вратарят се справи. 

ГОЛ! В 21' Хвича Кварацкхелия откри резултата с удар от вътрешността на наказателното поле. Той прати топката вдясно от вратата и направи 1:0. Марко Карнесеки беше безпомощен.

Video edited on Kapwing

В 34' Виктор Осимен посрещна центриране на Лозано, но не успя да насочи удара си с глава в целта. В 40' стражът на Наполи Мерет подцени ситуация и изпусна топката, която се запъти към собствената му врата, но успя навреме да стигне до нея и спаси отбора си от нелеп автогол. В края на полувремето Желински опита много оптимистичен удар от далечна дистанция, тъй като получи пространство, но топката излетя далеч от целта. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 5 минути от втората част преминаха с две прекъсвания заради нарушения на гостите срещу футболисти на Наполи в средата на терена, като по-сериозна бе ситуацията с Лоботка, който потърси медицинска помощ. За жалост, футбол почти не се игра.

В 54' Лозано премина покрай няколко защитници в наказателното поле и се опита да вкара в горната част на вратата, но Марко Карнесеки му позволи да направи удобно спасяване.

ГОЛ! Виктор Осимен реализира своя 17-и гол за сезона в 65', след като успя да се възползва от недобре избита топка от разбъркване, което се получи при центриране от корнер. 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! "Партенопеите" подпечатаха безпроблемния си успех в 79' на срещата чрез резервата Елиф Елмаз. Джовани ди Лоренцо направи страхотен дълъг пас и намери Елмаз, който реагира светкавично, излезе пред вратаря и стреля отблизо в лявата страна на вратата.

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Ким, Руи, Ангиса, Лоботка, Желински, Лосано, Кварацхелия, Осимен

Кремонезе: Карнезеки, Васкес, Кирикеш, Ферари, Айву, Бенаси, Меите, Пикел, Серникола, Тсаджут, Афена-Гиан

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Освен че се изправя срещу последния във временното класиране и че ще бъде домакин, Наполи няма никакви проблеми с контузени футболисти, така че успехът е задължителен. Гостите от Кремонезе няма да могат да разчитат на Буонаюто, Куалиата и Лочошвили, както и на Ачела.

Все пак "партенопеите" нямат никакво право да подценяват този опонент, тъй като именно Кремонезе отстрани Наполи за Купата на Италия преди по-малко от месец. Така неаполитанците напуснаха надпреварата още след първия си мач - осминафинала.

Наполи е лидер в класирането с 56 точки, като следват Интер (43 т.), Аталанта, Рома и Милан, които са с по 41 пункта, но и с мач повече. Кремонезе пък е последен с едва 8 пункта - спасителното 17-о място към момента е на 11 точки. Разликата между днешните съперници пък е цели 48 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички