Минути без допуснат гол - Монца е по-добър от Реал Мадрид, хвалят се в Италия


Минути без допуснат гол - Монца е по-добър от Реал Мадрид, хвалят се в Италия
Снимка: Getty Images

543 0

В Италия решиха да обявят любопитна статистика, която показва, че Монца не е допуснал гол през последните 348 минути. А това е пресметнато, че е по-добре от Реал Мадрид на Карло Анчелоти.

Повод за гордост в Италия

Италианският тим е непобеден в пет мача от Серия А, като спечелиха последните два срещу Сасуоло и Салернитана и не допуснаха гол в последните три. Нападателят на Лацио Чиро Имобиле е последният играч, отбелязал гол срещу Монца, реализирайки дузпа в 12-ата минута при равенството 1:1 на "Олимпико" на 23 септември.

"Il Corriere dello Sport" пише, че Монца не е допускал през последните 348 минути. Дори Реал Мадрид няма толкова дълга серия, тъй като отборът на Анчелоти не е допускал в Ла Лига през последните 314 минути минути.

Още по-впечатляващото за Монца е, че е допуснал последните два гола от дузпи срещу Лацио и Лече. Последният път, когато момчетата на Паладино допуснаха от открита игра, беше на 2 септември при загуба с 3:0 срещу Аталанта. Само Интер (5), Ювентус и Болоня (6) са допуснали по-малко голове от Монца (7) в Серия А досега този сезон. А друго нещо, на което обърнаха внимание в Италия бе отговорът на Пеп Гуардиола дали ще поеме Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички