Лацио е все така неразпознаваем през сезон 23/24: Остава със само 1 победа


Лацио е все така неразпознаваем през сезон 23/24: Остава със само 1 победа
Снимка: Getty Images

383 0

Лацио продължава неубедителното си представяне през сезон 2023/24 в Серия А, завършвайки наравно с Монца в мач от петия кръг на шампионата.

"Римските орли" бяха успели да поведат рано на "Олимпико" - в 12' Чиро Имобиле изпълни точно дузпа, отсъдена заради нарушение срещу Матия Дзакани. Монца обаче успя да изравни в 36' чрез Роберто Галярдини и да задържи равенството до самия край.

"Лациалите" остават със само една победа в първите 5 кръга, като това бе първо равенство за тях за сезона. Разочароващо е, че те бяха отправили само един точен удар до прозвучаването на последния съдийски сигнал.  Монца постига второ равенство през кампанията и също има само един успех дотук. За тях обаче спечелената точка е първа на този стадион в историята им. 

Лацио откри рано в двубоя - в 12', след като получи право да изпълни дузпа. Тя бе отсъдена заради нарушение на Патрик Чурия срещу Матия Дзакани. Точен от бялата точка беше Чиро Имобиле, за когото това бе първо попадение от август насам. Нападателят не остави никакъв шанс на вратаря на Монца с изпълнението си в долния ляв ъгъл.

Монца стигна до изравняване 9 минути преди края на полувремето. В ситуацията Роберто Галярдини отигра отскочила топка в наказателното поле и с удар в същия ъгъл, само че във вратата на римския тим, върна своя отбор в мача - 1:1.

В 57' Имобиле имаше възможността да се превърне в герой на мача, като овладя добро подаване и успя да отправи хубав изстрел между двама, но нацели дясната греда.

В 71' Андреа Колпани отправи изстрел от границата на наказателното поле, търсейки горния ляв ъгъл, но Иван Проведел реагира със страхотно спасяване. Три минути по-късно Йоргос Кириякопулос изпусна да изведе Монца до обрат, след като стражът на Лацио отрази добре насочен негов удар от границата на наказателното поле.

И все пак, гостите стигнаха до попадение в 75-ата минута чрез Самуел Винято. Той обаче не бе зачетен заради очевидна засада. В класирането Лацио застана на 15-а позиция с 4 спечелени точки, а Монца заема 13-ото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички