Милано - Рим 2:0! Този път Милан се справи с Лацио след разгром за Купата на Италия


Милано - Рим 2:0! Този път Милан се справи с Лацио след разгром за Купата на Италия
Снимка: Getty Images

5114 0

След като преди 24 часа Интер победи с 2:0 Рома и се класира за полуфиналите за Купата на Италия, сега това стори и градският му съперник Милан, който пък се разправи с кръвния градски враг на "вълците" - Лацио. "Росонерите" обаче бяха още по-убедителни и надделяха с 4:0, като дерби така и нямаше.

Това означава, че на следващата фаза - само на стъпка преди финала, миланските грандове ще се изправят един срещу друг в директен спор. Любопитното е, че именно това са и двата отбора, които се борят ожесточено за титлата от Серия А.

За успеха днес точни бяха Рафаел Леао, който откри (24'), както и Оливие Жиру на два пъти и веднъж Франк Кеси. Още до края на първото полувреме обаче изходът бе решен, тъй като преднината за "росонерите" вече бе класическа.

Жиру пък има 10 гола в 8 официални мача като титуляр за Милан у дома. Той е едва третият футболист на "росонерите", който успява да вкара в четири поредни мача като титуляр на "Сан Сиро" за последните 10 сезона (след Ибрахимович и Чалханоглу).

Попадението за Леао пък бе под номер 9 за сезон 2021/22 във всички турнири и по този начин постави личен рекорд за най-много голове в една кампания.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Романьоли, Ернандес, Кесие, Тонали, Месиас, Диас, Леао, Жиру

Лацио: Рейна, Хисай, Фелипе, Патрик, Марушич, Милинкович-Савич, Каталди, Башич, Андерсон, Имобиле, Дзакани

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ 1/4-ФИНАЛА МИЛАН - ЛАЦИО ЗА КУПАТА НА ИТАЛИЯ?

24' - 1:0! Резултатът бе открит в средата на първата част. Рафаел Леао получи топката и я овладя по чудесен начин, след което си освободи пространство за изстрел от наказателното поле и реализира по земя.

Голът на Леао дойде след първото 100%-ово голово положение в двубоя. "Росонерите" все пак заслужено стигнаха до този аванс, тъй като имат повече точни удари (2 срещу 0), повече опити за гол (3 срещу 2) и повече притежание на топката (62% срещу 38%), като освен това към момента са и видимо по-силният тим.

41' - 2:1! Брахим Диас се отчете с впечатляващо центриране. То намери Оливие Жиру, а той с чудесна техника в наказателното поле отблизо не остави шансове на стража.

45+1' - 3:1! Разсичащо подаване намери Жиру и го изведе сам срещу вратаря, а опитният французин нямаше как да сбърка.

79' - 4:0! Франк Кеси успя да стигне до отбита топка в наказателното поле и успя да я насочи прецизно в долния ляв ъгъл на вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Милан и Лацио са на по три крачки от гарантиран поне един трофей през този сезон, тъй като победителят ще намери място на полуфиналите за Купата на Италия, където вече чака Интер. Ювентус - Сасуоло и Аталанта - Фиорентина ще определят другите два тима на следващата фаза.

За да се класира на четвъртфиналите, Милан се справи на предната фаза с Дженоа, след като на 13 януари победи с 3:1, въпреки че трябваше да мине през продължения след 1:1 в редовното време (изравнителен гол на Жиру в 74'). В продълженията Леао и Салемакерс донесоха победата.

Лацио също не стигна никак лесно дотук. "Орлите" преодоляха Удинезе, но също трябваше да минават през продължения, за да го сторят. В крайна сметка във второто 15-минутно от тях Имобиле донесе успеха с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички