Милан загуби от Специя на Гълъбинов, при победа Интер ще се качи на първото място


Милан загуби от Специя на Гълъбинов, при победа Интер ще се качи на първото място
Снимка: Getty Images/Guliver

1535 0

Лидерът в италианската Серия А Милан допусна поражение с 0:2 от Специя, в който играе и българският нападател Андрей Гълъбинов (останал резерва). По този начин "росонерите" не се възползваха от загубата на Ювентус от Наполи и не успяха да увеличат своя аванс, като освен това рискуват да бъдат изпреварени от градския съперник Интер, който е с две точки по-малко, но и мач пасив.

Футболистите на Пиоли изиграха много слаб двубой и бяха надиграни от своя съперник. Показателен е фактът, че за целия двубой Милан така и нямаше точен изстрел, който да попадне в очертанията на вратата на противника.

През първото полувреме двата отбора не се размениха попадения. През втората част обаче резултатът бе открит и то в полза на Специя. Отборът комбинира отлично на малки разстояния в наказателното поле на Милан и след няколко грешки от "росонерите" топката бе бутната към непокрития Маджоре, който вкара на празна врата.

В 67-ата минута авансът на домакините бе удвоен. Те получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Изпълнението му бе заучено, а топката бе подадена към Бастони, който от границата на наказателното поле разстреля Донарума.

За Милан програмата става доста тежка, тъй като в следващите две седмици отборът има два мача срещу Цървена звезда от 1/16-финалите на Лига Европа (18.02 и 25.02), както и дербита с Интер (21.02) и Рома (28.02) в Серия А. За Специя пък предстои гостуване на Фиорентина в петък, 19 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички