Милан се съвзе от загубите, получи две дузпи и взе важна победа срещу Болоня в Серия А


Милан се съвзе от загубите, получи две дузпи и взе важна победа срещу Болоня в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1141 0

Милан се съвзе след двете поредни загуби (от Аталанта в Серия А и от Интер за Купата) и успя да спечели срещу Болоня в шампионатен двубой с 2:1. "Росонерите" отново не бяха напълно убедителни и трепериха в последните секунди, но все пак стигнаха до важните 3 точки, с които най-малкото ще запазят преднината си пред преследвачите.

През първото полувреме и двата отбора можеха да се разпишат на няколко пъти, но пропуснаха "златни" шансове, а "росонерите" дори удариха напречната греда след изпълнен пряк свободен удар от Ернандес. Все пак падна едно попадение и резултатът бе открит в 25-ата минута чрез Анте Ребич. В ситуацията Златан Ибрахимович изпусна дузпа, отсъдена заради нарушение срещу Леао в наказателното поле, но при добавката Ребич бе най-съобразителен и довкара топката.

Само 9 минути след началото на втората част Милан отново получи правото да изпълни дузпа, този път, след като противников футболист игра нелепо с ръка в собственото си наказателно поле. Този път с изпълнението се нае Кеси, който стреля посредата и не сбърка.

В 81-ата минута Болоня все пак върна напрежението в двубоя, защото успя да се разпише и да намали изоставането си само до един гол. Това стана чрез попадение на Поли. До края на срещата домакините имаха няколко добри шанса дори да изравнят, но това не се случи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички