Милан удържаше Ювентус с човек по-малко, но юноша на "росонерите" смълча "Сан Сиро" с "торпедо" (ВИДЕО)


Милан удържаше Ювентус с човек по-малко, но юноша на "росонерите" смълча "Сан Сиро" с "торпедо" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2707 0

Ювентус успя да се наложи с минималното 1:0 като гост на Милан в дербито на деветия кръг на Серия А. "Бианконерите" се възползваха от численото си предимство на "Сан Сиро" и постигнаха заслужен успех след фамозен гол на един от своите лидери и юноша на "росонерите" - Мануел Локатели.

Възловият момент в срещата определено дойде в 40-ата минута, когато Малик Тиав от Милан получи директен червен картон, а до преди това доминираше на "Сан Сиро". Впоследствие Ювентус взе инициативата и логичното се случи след почивката.

Продуктът на академията на Милан - Мануел Локатели, си пробва късмета от близо 25 метра и "разстреля" Миранте, за да отбележи единственото попадение в мача и да гарантира трите точки за "бианконерите".

Цялостно Милан не показа нищо по-специално в атака през втората част, докато Ювентус можеше да сложи точка на спора в самия край, когато влезлият като резерва Душан Влахович пропусна два страхотни шанса.

С победата "старата госпожа" вече има актив от 20 точки на третата позиция. С една повече е отборът на Милан на второто място. През седмицата "росонерите" гостуват на ПСЖ в Шампионска лига, а следващият мач на "бианконерите" ще бъде срещу Верона след 6 дни.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с натиск на домакините. "Росонерите" се настаниха в половината на своя съперник и до първото положение се стигна в шестата минута, когато Тижани Райндерс стреля от близо 20 метра, но не намери очертанията на вратата на Шчесни. В 12-ата минута Кристиан Пулишич центрира много добре в наказателното поле на "бианконерите", но там нямаше негов съотборник, който да засече.

В 15-ата минута Оливие Жиру нанесе удар в долния десен ъгъл на Шчесни, но полският страж реагира бързо и успя да спаси вратата си от гол. В 23' топката се озова в краката на Филип Костич. Сърбинът стреля силно от границата на наказателното поле, но ударът му мина покрай страничния стълб.

Адриен Рабио също бе много близо до това да се разпише. Топката попадна във френския национал около пенала в 34-ата минута. Полузащитникът на Юве стреля, но топката мина покрай десния страничен стълб. В 40-ата минута Малик Тиав от Милан извърши много  грубо нарушение и Маурицио Мариани моментално му показа червен картон. До края на първата част не се стигна до нищо по-интересно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юве се възползва от численото си предимство и наложи доминация след почивката. "Бианконерите" владееха топката и се настаниха трайно в противниковата половина, но положения пред вратата на Миранте липсваха.

Логичното обаче се случи в 63-ата минута. Вратата на Милан бе разпечата след мощен удар на Локатели от близо 25 метра, след който Миранте трябваше да вади топката зад себе си - 1:0 за Юве.

Във финалните минути Ювентус имаше възможност да сложи точка на спора. Първо, в 86' влезлият като резерва Душан Влахович изпусна златен шанс, след като негов удар бе спасен от Миранте. Отново сръбският нападател имаше шанса да отбележи от добавка след карамбол в полето на "росонерите", но отново стражът на домакините се намеси подобаващо.

СЪСТАВИ

Милан: Миранте, Флоренци, Томори, Тиав, Калабрия, Адли, Муса, Райндерс, Леао, Пулишич, Жиру

Ювентус: Шчесни, Бремер, Гати, Ругани, Уеа, Маккени, Локатели, Рабио, Костич, Кийн, Милик

ПРЕДИ МАЧА

Домакините от Милано се намират на втората позиция във временното класиране. Момчетата на Стефано Пиоли са с актив от 21 точки и четири поредни победи, като изостават с 1 от лидера Интер.

От другата страна, Ювентус заема третата позиция на Ботуша. Възпитаниците на Масимилиано Алегри са със 17 пункта и са допуснали само 6 гола в своята врата от началото на кампанията.

През изминалата кампания Милан взе най-доброто от Юве. "Росонерите" се наложиха с 2:0 у дома в Серия А, а в ответната среща грабнаха трите точки и в Торино след победа с минималното 1:0.

Главен арбитър в днешното дерби ще бъде Маурицио Мариани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички